Teknoloji

Hangi otomobil markası üretime ara verdi? Çip krizi büyümeye devam ediyor!

Tüm dünyada yaşanılan Çip krizi etkili olmaya devam ediyor. Yeni bir otomobil markası da artık üretime ara verdiğini açıkladı. Çip kriziyle alakalı haberler gündeme gelmeye devam ediyor.

Çek otomobil üreticilerinden biri olan Skoda, çip krizinden etkilendi. Otomobil üreticisi tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizinden etkilenen son üreticilerden biri oldu. Ancak bu durumun daha da devam edeceği beklentiler arasında.

Çek otomobil markası olan Skoda, artık üretim yapmayacağını duyurdu. Skoda, çip tedariğine meydana gelen sıkıntılar sonrasında üretime ara vermiş olduğunu paylaştı. Şirketten gelen açıklamaya göre, ocak ayı içerisinde birkaç iyimser hafta yaşandı. Ancak daha sonra yakın zamanda tekrardan üretimle alakalı sıkıntılar meydana geldi.

ÇİP KRİZİ GÜNDEN GÜNE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Dünya genelinde yaşanan çip sıkıntısı bu sefer kendini Çek Cumhuriyeti’nde gösterdi. Çek otomobil markası olan Skoda, üretim için bir süre kepenkleri indirdiği haberini paylaştı. Volkswagen Grubu markalarından biri olma özelliği taşıyan Skoda tarafından gelen açıklamaya bakıldığında, üretime ara verme nedeni olarak çip konusunda yaşanan tedarik sıkıntısının olduğu ifade edildi.

Şirket tarafından gelen açıklamada, Ocativia, Enyaq, Fabia, Scala ve Kamiq modellerinin üretimindeki kimi vardiyaların da iptal edildiği paylaşıldı. Ocak ayı içerisinde tablonun iyimser bir görüntü verdiğini söylerken, birkaç hafta sonrasında ise üretimdeki sorunlar yeniden ortaya çıktı, açıklaması geldi.

ÜRETİME BELİRSİZ BİR SÜRE ARA VERDİLER

Global otomotiv üretiminde 2 senede 18 milyon adetlik kayıp meydana getiren çip krizinin sadece Avrupa otomotiv sektörü için maliyetinin 100 milyar euro olduğu tahminler arasında yer alıyor.

En son bu şekilde Çek Cumhuriyeti’nden meydana gelen çip krizinin devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Çek otomobil markası olan Skoda’dan sonra başka otomobil üreticileri için durumun ne olacağı şimdilik bilinmiyor.

Ancak ortada olan tabloya bakılacak olursa, dünyada yaşanılan çip krizinin etkisinin devam edeceği izlenimi doğuyor. Diğer üreticilerin bu durum karşısında hangi tedbirleri aldığı da merak edilen konular arasında yer aldı.