Teknoloji

Instagram kurucularından yeni uygulama geldi! Fotoğrafların aksine yazılar ön planda olacak!

Instagram’ın kurucuları sahaya yeniden dönüyor! Şirketten ayrılan ikili dört sene sonrasında yeni bir uygulama ile gündeme geldiler. Yeni uygulamada ön planda yazılar olacak.

Sosyal medya platformu Instagram’ın kurucuları Kevin Sytsrom ve Mike Kriger, yeni bir uygulama ile gündeme geldiler. İkili dört seneden fazla bir süredir şirketten ayrılmışlardı. 2010 senesinde ise sahibi oldukları Instagram sosyal paylaşım sitesini 1 milyar dolara Facebook şirketine satmışlardı.

Bir zamanlar Instagram’ın sahibi olan ikili yeni bir uygulama geliştirdi. Yeni uygulamada Instagram’ın aksine fotoğraflar değil, haberler ve makaleler ön planda olacak.

İKİLİ BİR SENEDEN FAZLA ÇALIŞIYOR

Instagram’ın kurucuları olan Kevin Systrom ve Mike Kriger, yeni uygulamanın lansmanını duyurdular. İkili yapay zekâ tarafından desteklenen bir uygulamayı sundular. Yapay zekâ tarafından destekli olan kişiselleştirilmiş haber akışı vaadi sunan bir uygulama olan Artifact’in lansmanını paylaştılar.

İkilinin bu hizmet için bir seneden fazla bir zamandır çalışmalarını sürdürdükleri ortaya çıktı. Mike Kriger, paylaştığı bir Instagram gönderinde konuya ilişkin bilgi verdi. Mike Kriger, hem kendisinin hem de Kevin Systrom’un bu hizmeti başlatmak adına bir seneden uzun bir zaman diliminde yetenekli bir ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladılar.

Yeni uygulama olan Artifact’in ortaya çıkması için bir senedir çalışmalar sürüyor.

2018 YILINDA AYRILDILAR

Aynı zamanda Kriger şu ifadeye yer verdi; Büyüdükçe yavaş yavaş insanların içeri girmesine müsaade ediyoruz, dedi. Katılım için sunulan bekleme listesi salı günü halkla paylaşıldı. Yeni sunulan uygulama Instagram’ın aksine fotoğraflardan çok makaleler içerecek.

Aynı zamanda Artifact’in ilgi alanlarına göre içerik önereceği ve arkadaşlarla da tartışmaya izin vereceği de gelen duyumlar arasında oldu. Bir ana sayfada, büyük medya kuruluşlarından küçük blog sahiplerine kadar popüler olan makaleleri gösterecek ve bir kullanıcının sayfası, tıkladıkları şeye göre de daha kişisel bir hal alacak. Tıklamaya göre kişiselleştirme yapılacak.

İkili, Instagram sosyal paylaşım sitesini 2010 senesinde kurmuştu. 2012 senesinde ise 1 milyar dolara Facebook’a sattılar. 2018’de Facebook ile yaşanan sorun nedeniyle de ayrılmışlardı.