EkonomiEditörün SeçtikleriGenel

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi: Aylık 5.500 TL maaş verilecek! Ev hanımlarına emeklilik şartları belli oldu

Çalışma hayatı olmamasına rağmen evdeki bütün yükü üstlenen ev hanımlarına güzel haber geldi. Gelen habere göre milyonlarca kadın bu emeklilik imkanından yararlanabilecek. Aylık olarak da 5 bin 500 TL maaş verilecek. Ev hanımlarına emeklilik şartları ve detayları haberimizde..

Devlet, sosyal güvencesi bulunmayan ev hanımlarına güzel haberi verdi. Evde el işi yaparak ailesine katkıda bunla emeklilik imkanı veriliyor. SGK detayları aktardı. İşte ev hanımları için emeklilik imkanının merak edilenleri:

ARAŞTIRMALAR HIZ KAZANDI

Hiç çalışmayan ev hanımları, emeklilik yollarını son dönemlerde daha fazla araştırmaya başladı. Belirli yaş ve gün şartını taşıyan her işçi ve memur kesimi emekli olmaya hak kazanabiliyor. Milyonlarca ev hanımları da ev hanımlarına emeklilik müjdesinin detaylarını araştırmaya başladı.

5.500 TL MAAŞ VERİLECEK

Gelen habere göre emeklilik için en düşük maaş 5 bin 500 TL olarak verilecek. Başvuru onaylandığında siz de emekli olabileceksiniz. Emekli olabilmek için 2 yol bulunuyor. Bunlardan biri prim ödeme ikinci seçenek ise evde üretim yaparak satış yapm.

İLK YÖNTEM

Ev hanımları için emeklilik ilk yolu vergisiz esnaflık imkanı. Evde kendi imkanları ile el işi yapıp satan kadınlar için esnaf muaflığı dikkate alınıyor. Esnaf muafiyet belgesi alanlar, vergi vermediği gibi SGK’ya başvurarak sigortalı olma hakkını elde edebiliyor.

EV HANIMLARI NASIL EMEKLİ OLABİLECEK?

Sigortası olmayan ya da son ödeme tarihini kaçıran kişiler için poliçeler de dikkate alınmalıdır. Emekli olmak isteyen kişilerin iş kurması, bir yerde çalışması ya da borcunun bulunmaması gerekiyor. Bu durumda isteğe bağlı sigorta kapsamında bu kişiler emekli olabilmektedir.

Prim ödemesi yapan ev hanımları, sağlık sigortasından yararlanabilir. Bu noktada taşınması gereken şartlar şunlar:

SGK ile herhangi bir bağ bulunmaması, 50 yaş ve üzerinden olması,

Dul, yaşlılık gibi maaş desteğini almaması,

Herhangi bir geliri olmaması,

Türkiye’de ikamet ediyor olması.