Gündem

Birçok ülkeden Türkiye’ye seyahat uyarısı geldi! Türkiye bu duruma nasıl karşılık verdi?

Birçok ülkeden Türkiye’ye seyahat uyarı geldi. Hollanda İstanbul’da bulunan konsolosluğunu geçici bir süre için halka kapattığını açıkladı. İngiltere’den de Türkiye’ye seyahat için uyarı geldi! Türkiye’den de bu durum için cevap geldi.

Hollanda, İstanbul’da bulunan konsolosluğunu geçici bir süreliğine kapattı. Konuya dair bilgiler başkonsolosluğun sosyal medya hesabından paylaşıldı. Yapılan açıklamada şu sözler yer aldı: İsveç, Danimarka ve Hollanda’da sırasıyla Kuran’ın yakıldığı ve yırtıldığı gösteriler sonrasında Batı karşıtı duyguların canlanması endişesiyle, gösteri ve protestolara yol açmaması nedeniyle’ açıklaması geldi.

Yapılan açıklama da şunlar da yer aldı: Bu tehdit nedeniyle Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu 30 Ocak 203 tarihinden itibaren halka geçici bir süreliğine kapatılmıştır.

İNGİLTERE’DEN UYARI GELDİ

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da 29 Ocak’ta yaptığı seyahat uyarısını yeniden güncelledi. Yapılan açıklamada, İngiliz vatandaşlarının 2022 senesinde Türkiye’ye 3 milyon 30 binden fazla ziyaret yaptığı ve çoğu ziyaretin sorunsuz bir şekilde tamamlandığı açıklandı.

Aynı zamanda vatandaşların artan terör riski sebebiyle dikkatli olmaları ve festival zamanları da dahil olmak üzere yabancı uyrukların rağbet ettiği kalabalık yerlerde dikkatli olunması gerektiği söylendi.

Açıklamada, saldırılan çoğunun ülkenin güneydoğusu ile Ankara ve İstanbul’da meydana geldiği de belirtildi.

ABD UYARISINI YENİLEDİ

ABD’nin Türkiye’de bulunan büyükelçilikleri 27 Ocak 2023 tarihli güvenlik uyarısını da yeniledi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı; ABD hükümeti vatandaşlarını özellikle Beyoğlu, Galat, Taksim ve İstiklal Caddesi bölgeleri başta olmak üzere, teröristlerin İstanbul’da bulunan kiliselere, sinagoglara, diplomatik bölgelere ve Batılıların sıkça uğradığı diğer yerlere yönelik olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyoruz, cümleler yer aldı.

Öte yandan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu da yüksek terör saldırıları riskinden dolayı Türkiye’deki vatandaşlarına dikkatli olun uyarısı yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da 27 Ocak 2023 tarihli güncellemede, İstanbul’da meydana gelecek olan olası bir terör saldırısı için dikkatli olun dedi.

Türkiye’den de yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, ABD’ye seyahat etmeyi düşünen vatandaşlar uyarıldı. Avrupa ülkeleri içinde uyarı yayımlandı.