Artık o işlemi de e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz! Son gün 28 Şubat: Acele edin

Artık pek çok işimizi e-Devlet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Gelen son habere göre Çiftçi Kayıt Sitemi’ne 2023 üretim yılı için başvuruda bulunan çiftçilerin ürün güncelleme taleplerini, bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. Son tarihin 28 Şubat olduğu ifade edildi.

Konuya ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamasında ÇKS kayıt yenileme işlemlerinin 2 Ekim 2022 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden yapılabileceğini belirtmişti. Bu sürecin devamı olarak ÇKS ürün güncelleme işlemleri de 1 Şubat tarihinden itibaren ilk defa e-Devlet’ten yapılabilecek.

SON TARİH 28 ŞUBAT

Güncelleme talepleri için İl/İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerine şahsen de başvuruda bulunulabilecek. Ürün güncelleme başvuruları, 28 Şubat tarihinde sona erecek.

İLK OLARAK 1 EKİM 2022 TARİHİNDE HAYATA GEÇMİŞTİ

ÇKS’nin e-Devlet kapısına entegrasyonunun ilk fazı olan kayıt yenileme başvurularının e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmesi süreci, 1 Ekim 2022 itibarıyla hayata geçmişti. Ürün güncelleme işlemlerinin de e-Devlet üzerinden yapılmasına imkan veren uygulama, bu sürecin ikinci fazını oluşturuyor.

Dijitalleşme ve bürokrasinin azalması kapsamında atılan bu adım ile üreticilerin hem emek hem de zamandan tasarruf sağlaması amaçlanıyor.

Exit mobile version