İstanbul’da kira aidatları yüzde 100’ün üzerinde arttı! O ilçe rekor kırdı!

Son dönemlerde İstanbul’da kira fiyatlarında yaşanan artış kira aidatlarına da yansıdı. Gelir gideri karşılayamaz hale geldi. İstanbul’un popüler 21 ilçesinde kira aidatları %100’ü aştı. Vatandaşlar isyan ediyor. Aidatın en yüksek olduğu ilçe ise paylaşıldı ve duyulan rakam herkesi şoke etti.

Yaşanılan sitede güvenlik ve temizlik hizmeti başta olmak üzere var olan konumu ya da sosyal alanların temizliği gibi ek kriterlere göre aidatlar farklılaşıyor. Kiracılar için bu dönemde kira aidatları da yük olarak görülüyor.

EN DÜŞÜK AİDAT ÖDEMESİ 423 TL!

İstanbul’un 39 farklı ilçesi için araştırma yapıldı. Ortaya çıkarılan rakamlar bir hayli şaşırtıcıydı. Ortalama aidatlar %107 oranında artış gösterdi. İleri seviyede ise bu rakam %118’e kadar ulaşıyor.

Kaldığı siteye en yüksek aidatı ödeyen ilçe ise Şişli oldu. En düşük ödeme ise Arnavutköy’de gerçekleşiyor. Şişli’de yaşayan bir vatandaş sitede kalmak istediğinde ortalama olarak 1.971 TL aidat ödüyor. Arnavutköy’deki bir vatandaş ise İstanbul şartlarında en düşük site aidat ücreti olarak 423 TL ödüyor.

EN YÜKSEK AİDAT O İLÇEDE!

Yapılan istatistik sonrası en yüksek aidatın öncelikle Şişli ardından Büyük Çekmece son olarak Beşiktaş’ta istendiği fark edildi. Vatandaşlar kira öder gibi aidat ödüyor. 21 farklı ilçe için alınan aidatlar %100’ü açmış durumda. Pek çok site yöneticisi kat maliklerinden onay almıyor. Kendi kendilerine toplantı yapmadan yeni fiyatları talep ediyor. Özellikle son günlerde 900 TL olan bir aidatın kat maliklerinden onay almadan 2.900 TL’ye çıkarıldığını söyleyen kişilerin dolaştığı da ifade ediliyor.

Artan fahiş rakamlardan dolayı kat maliklerinin bilinçsizce yaptıkları uygulamalarda can sıkıcı olmaya başlıyor. Bu nedenle aidatların yüksek olduğu düşünülen bölgelere yönelik yakın zamanda müfettişlerin ve Bakanlık yetkililerinin denetleme başlatacağı da ifade edildi.

Exit mobile version