EkonomiDünyaEditörün SeçtikleriGenel

Arabası olanlar dikkat: Dev otomobil markası 527 bin aracını hemen geri çağırdı! Aracınız alev alıp yanabilir

Araç kullananlara önemli bir duyuru yapıldı! Aracınız alev alıp yanabilir.. Gelen son habere göre Japon otomotiv devi olan Nissan, elektrik motoru parçasının alev almasına yol açabilecek bir arıza nedeni ile toplamda 527 binden fazla aracını geriye çağırdı. Şu ana kadar 5 aracın alev aldığı 6 aracı da kısmen yandığı açıklandı. İşte detaylar..

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT) açıklamasına göre otomobil üreticisi Nissan’a, motor parçası hata raporları ulaştı. Bakanlık, yaptığı açıklamasında aracın motor kısmında alev almasına neden alabilecek bir arızanın olduğunu belirtti. Bu sebeple 527 bin 491 araç geri çağırıldı.

ARAÇLARIN BAZILARI YANDI, BAZILARI DA ALEV ALDI

Yayımlanan raporda otomatik “start-stop” (kalk-dur) sistemine yönelik elektrik motorlarındaki parça arızasından kaynaklandığı açıklandı. Buna bağlı olarak hata sebebi ile 5 araç alev alırken 6 aracın da kısmen yandığı duyuruldu.

ÇAĞIRILAN ARAÇLAR ALEV ALABİLİR

Bu sebeple dev marka bazı araçlarını geriye çağırdı. Geri çağırılan araçların yaklaşık olarak yarınsın Eylül 2010 – Haziran 2017 arasında imal edildiği belirtildi. Bu araçların potansiyel olarak yanabileceği duyuruldu.

HANGİ ARAÇLAR GERİ ÇAĞIRILDI?

Nissan’a ulaşan hata raporları sonrası, üretici firma X-Trail, Serena minivan ve Landy minivan modelleri olmak üzere toplamda 527 bin 491 aracını geri çağırdı.