GenelDünyaEditörün Seçtikleri

Pakistan’dan kahreden haber: Öğle namazı sırasında camiye hain saldırı düzenlendi! Çok sayıda ölü en az 150 yaralı var

Gelen bir son dakika haberine göre Pakistan’da camiye hain bir saldırı düzenlendi. Hayber Pahtunhva eyaletinde bir camide öğle namazı sırasında intihar saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü en az 150 kişinin yaralandığı açıklandı.

Acı olay Hayber Pahtunhva eyaletinin Peşaver şehrinin Police Lines bölgesinde bulunan bir camide düzenlendi. Öğle namazı sırasında bombalı intihar saldırında en az 32 kişinin hayatını kaybettiğini ve 150 kişiden fazla kişinin de yaralandığı aktarıldı.

BİNANIN BİR KISMI ÇÖKTÜ, ALTINDA ÇOK SAYIDA KİŞİ OLABİLİR

Yetkililer yaptıkları açıklamasında yaralı olan kişilerden 10’unun durumunun ağır olduğunu ifade etti. Yüze yakın kişinin yaralandığı patlamadan sonra polis memuru Sikandar Khan açıklamalarında patlamanın kalabalık bir camide düzenlendiğini belirtti. Çok sayıda insanın namaz kılmak için geldiği camide olayın meydana geldiğini belirten polis memuru, “Binanın bir kısmı çöktü ve altında çok sayıda kişinin olduğu düşünülüyor” dedi.

TÜRKİYE’DEN MESAJ VAR

Meydana gelen olay sonrasında Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Bakanlık şu mesajı yayımladı:

“Söz konusu menfur terör eylemini en güçlü şekilde kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost ve kardeş Pakistan hükümetine ve halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz”