Ekonomi

EYT düzenlemesi artık mecliste! Yasalaşacağı gün ve ilk emekli maaş ödemesi de açıklandı!

O kritik gün geldi çattı. Milyonlarca çalışanın beklediği o müjdeli haber haftanın ilk günü sevinçle paylaşıldı. EYT düzenlemesi meclise sunuldu ve o kritik tarih Başkan vekili tarafından verildi.

2 milyon 250 bin çalışanın yaşa takılmadan emekli olabileceği süreç haftaya karara bağlanacak. İk maaşlar ise çok geçmeden Mart ayının başında alınabilecek.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tarafından düzenlemeye yönelik teklifin meclise sunulduğu haberi verildi. Ardından 2 milyonu aşkın vatandaşın beklediği teklifin yasalaşması için ise kritik günleri de paylaştı. 9 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta başlangıcı bulunan her çalışan bu faydadan yararlanabilecek. Üstelik çalışma yaşantısına devam edecekler içinde ek ödeme yapılacağının da altı çizildi.

EYT YASASI O GÜN MECLİSTEN GEÇECEK!

Yasa teklifi en geç haftaya Salı ve Çarşamba günü meclis tarafından kabul edilmiş olunacak. Ardından başvuru süreci hızlı bir şekilde ele alınacak. İlk maaşlar ise Mart ayında hesapta olacak. Bu süreçte çalışmasına devam etmek isteyen vatandaşlara da ek 500 TL destek tutarı yatırılacak.

ZORUNLU EMEKLİLİK KALKIYOR!

Emeklilik süreci kabul edilenler ve taşerondan işçilik kadrosuna geçiş yapanlar kendi isteği dahilinde emekli olabilecek ya da çalışma hayatını sürdürebilecek. Bu demek oluyor ki artık zorunlu emeklilik kanunu tamamen kalkmış olacak. Plan bütçe komisyonu tarafından görüşmeler sürdürülüyor. Resmi Gazetede yürürlüğe girdiği anda emeklilik için başvurular yapılabilecek.

EYT BAŞVURUSU VE İLK MAAŞIN ALINMASI

EYT’den faydalanacak vatandaşlar e-devlet platformu üzerinden başvurusunu iletebilecek. SGK’ya bağlı olarak faaliyetlerini sürdürenler ya da memur olarak çalışanlar kurumlarına müracaat ettiklerinde de emeklilik başvurusunu gerçekleştirebilecek. Başvuru sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlayan her EYT’li Mart ayında ilk ödemesini hesabında bulabilecek.