Ödeme için yarın son gün! Araç sahiplerinden alınan MTV taksit ödemesi yarın sona eriyor!

Araç sahipleri dikkat! Bu haber sizin için. MTV’ye ait ilk taksit ödemesi için yarın son gün! Ocak ayına ait olan taksiti ödememiş olan vatandaşlar trafiğe çıkamayacak! Yarın ise taksit ödemesi için son gün olarak açıklandı.

2023 yılına ait olan MTV ödemesinin ocak ayı taksiti yarın sona eriyor. Sürücüler bu konuda uyarıldı. Eğer Ocak ayına ait MTV taksitini ödemediyseniz trafiğe çıkmazsınız!

Araçlardan alınan MTV’nin ne kadar olduğu açıklanmıştı. Alınan MTV yılda iki taksit olarak ödemesi yapılıyor. İlk taksit için Ocak ayında ödeme yapılırken ikinci taksit içinde Temmuz ayında ödeme yapılması gerekiyor. Böylece 2023 yılına ait MTV ilk taksitin ödenmesi Ocak ayı içerisindeydi.

MTV, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesince her sene ocak ayı içerisinde senelik olarak tahakkuk ettirilmekte. Alınan MTV Ocak ve temmuz ayı olmak üzere senede 2 taksit şeklinde ödemesi alınıyor. İlk taksit ödemesinin son günü ise yarın.

31 OCAK 2023 SON TARİH

Bahsi geçen veri, İnteraktif Vergi Dairesinden yada mobil bankacılık üzerinden 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı olan bankaların banka kartı/ kredi kartı, banka hesabından havale yoluyla, yabancı ülkeler ise faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile vergi tahsiline yetkili bankalar, vergi dairesi vezneleri yoluyla ve PTT şubelerinden ödemelerini yapabilirler.

Cumhurbaşkanı Kararı gereği bu seneye ait MTV tutarları, %12.9’luk yeniden değerleme oranı yerine %61.5 baz alınarak hesaplama yapıldı.

Bu hesaplama göre 2023 yılında ödenecek olan en düşük MTV tutarı 219 TL, en yüksek MTV tutarı ise 101 bin 125 TL olarak kayda geçti.

Örnek vermek gerekirse, taşıt değeri 199 bin 700 TL’yi aşmış 1 Ocak 2018 ve sonrasındaki tarihte tescil edilen 1400 cc motor silindir hacmine sahip olan 1-3 yaş araç için 4 bin 434 TL MTV ödemesinin yapılması bekleniyor. Taşıt değeri 199 bin 700 TL’yi aşmış olan aynı silindir hacmindeki 4-6 yaş arası otomobil için de 3 bin 323 TL vergi ödenecek.

Exit mobile version