Ekonomi

Artık emlak fiyatları konusunda fahiş fiyatlar denetlenecek! Bakanlık tarafından RADAR sistemi geliştirildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geliştirdiği RADAR sistemiyle fahiş fiyat uygulayan mükelleflerin tespiti yapılıyor. Son yapılan tespit sonucunda konutta fiyat artışı yapan 80 bin mükellef belirlenmiş oldu. Konuya dair incemeler başladı!

Fahiş fiyat artışı yapanlar, alım-satım işlemleri sırasında doğru olmayan beyanlarda bulunanlar, piyasada arz talep dengesini bozanlar tüm emlakçılar yakın bir şekilde takibe alındı.

BAKANLIK RADAR SİSTEMİNİ GELİŞTİRDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen RADAR sistemi sayesinde tüm fahiş fiyat uygulayanlar, yanlış bilgi verenler, piyasadaki arz talep dengesini deforme eden bütün emlakçıların takibi yapılıyor. Böylece bu alanda meydana gelebilecek olan mağduriyetlerin önüne geçilmesi planlanıyor.

Yapılan bir habere göre, gayrimenkul sektörüne yönelik finansman, tapu ve emlak verileri mercek altına alınarak incelendi. Gayrimenkul değerleme raporları kullanılarak analiz çalışmalarında bulunuldu. Bu kapsamda vatandaşlardan gelen ihbarlar da değerlendirmeye alışmış oldu. Vatandaşların bu konuda gelen ihbarları göz önünde bulundurularak çalışmalar yürütüldü.

Yapılan araştırmalar sonucunda, ilk etapta 55 bin riskli işlem tespiti yapıldı. Yüksek riskli görülen sonuçlar sonrasında ilgili birimlerle paylaşım yapılacak. Gerekli işlemler yapılacak.

TOPLAM 80 BİN MÜKELLEF MERCEK ALTINDA

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen RADAR sistemiyle mükellefler yakından takipte olacak. Sistemle gayrimenkulün gerçek değerini beyan etmeyip düşük tapu harcı ödeyen ve hazneyi zarara uğratan kişilerin tespiti yapılıyor. Tespiti yapılan bu kimseler için gerekli işlemler yapılıyor. İlk etapta RADAR’a 80 bin mükellef takılmış oldu. Bu kişilerin vergisel yükümlülükleri mercek altında incelenmeye başlandı.

Geliştirilmiş olan RADAR sistemiyle yapılacak olan dolandırıcılığın önüne geçmesi bekleniyor. Şimdiden RADAR sistemine yakalanan mükellef sayısı 80 bini buldu. Bu kişiler hakkında gereken işlemlerin yapılması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen RADAR sistemiyle gayrimenkul işlemlerinin daha sağlıklı ve doğru bir şekilde yapılması bekleniyor. Böylece piyasada yapılacak olan sahtekarların, yanlış düzenlemelerin önüne geçmesi sağlanılan faydalar arasında olacak.

Konut fiyatında meydana gelecek olan fahiş fiyat artışının bu şekilde önlenmesi beklentiler arasında yer aldı.