EkonomiEditörün SeçtikleriGündem

Seçim öncesinde emeklilere yeni zam: Tarihini bile duyurdular! O tarihte emeklilere zamlı ödeme

Türkiye artık 2023 seçimlerine doğru adım adım ilerliyor. Seçimlerden önce emekliler için peş peşe duyurular geliyor. Seçim tarihinden önce emeklilere ek ödeme yapılacağı iddia edildi. Hatta tarihin bile paylaşıldı.

Seçim öncesinden emeklilere güzel haber geldi. Ocak ayının ilk haftasında memur ve emeklilere yüzde 30 oranında zam yapılacağı açıklanmıştı. Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında genel seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını açıklamıştı. 10 Mart tarihinde kararın resmi olarak duyurulması ile Türkiye seçim sürecine resmen girmiş olacak.

SEÇİM ÖNCESİ ZAM İDDİASI

Hayat pahalılığı ve enflasyonun artış göstermesi sebebi ile gündeme bomba bir iddia düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan gerektiği durumda asgari ücrete ek zam yapılabileceğini söylemişti.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 10, EMEKLİYE YÜZDE 10-20 EK ZAM

Kısa Dalga’da yazan Mehmet Çetingüleç, “İkramiye ve maaşlara seçim zammı!” başlıklı yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Emeklilerin halen 1100 lira olan ikramiyeleri 2 bin 500-3 bin lira aralığında bir rakama yükseltilecek. Asgari ücrete yüzde 10, emeklilere yüzde 10-20 arasında ek zam yapılacak”

“Bugünkü ekonomik şartlar çerçevesinde oluşan zam oranları, geçen yıl olduğu gibi yüksek enflasyon karşısında daha da yukarıya çıkarılabilir. Bütün seçim anketlerinde Millet İttifakı’nın gerisinde kalan Erdoğan’ın, seçim öncesi son kozunu maaşlara yapılacak zam ile oynaması bekleniyor”