Ekonomi

Destek tutarı bu sabah hesaba geçti! Çiftçilere tarımsal destek ödemesi yatırılmaya başlandı!

Tarım ve Orman Bakanı tarafından yapılan resmi açıklama ile çiftçileri sevindiren haber duyuruldu. Bakan Vahit Kirişçi 972 milyon 333 bin TL’nin hesaplara yatırıldığını aktardı.

Çiftçilerin tarım alanlarında daha iyi performans ortaya sunabilmesi ve istihdamın karşılanabilmesi için sunulan ekonomik destekler devam ediyor. Devletin desteklediği vatandaşlar bu süreçte tarım alanlarına yönelik gübre alımı, makine ve teçhizat alımı konusunda maddi destek buluyor.

Yapılan müjdeli paylaşımın detayında Vahit Kirişçi 972 milyon 333 bin TL tarımsal destek ödemenin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu. “Hayırlı ve bereketli olsun” diyerek de ekledi.

HANGİ ÇİFTÇİ NE KADAR FAYDALANACAK?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin sosyal medya hesabı üzerinden duyurduğu müjde içerisinde destek ödemelerine yönelik miktarlar tek tek sunuldu. Yapılan açıklamada hububat bakliyat ve dane mısır desteği için 959 milyon 455 bin 159 TL ödeme yapılacağı söylendi.

Kırsal alanda kalkınmayı destekleyebilmek için yatırımın 13 milyon 743 bin 303 TL olarak hesaplara geçirileceğini ifade etti. Sertifikalı olarak tohumu üretim desteğine katkı sunabilmek için sunulan destek tutarı ise 2 milyon 134 bin 538 TL’yi buldu.

DESTEK TUTARI NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Vahit Kirişçi “Hesaplara aktarıyoruz” diyerek paylaştığı yazıyı #senüretyeter sloganı ile müjdeledi. Destek ödemesi kapsamında hububat baklagil ile dane mısır desteği için ödemeler iki farklı süreçte yatırılacak. Diğer destek ödemeleri ise tek seferde hesaplarda görülebilecek.

Belirtilen rakamların hesaplara yatırılması için bugün başlatılacak ödemeler 3 Şubat 2023 tarihinde sona erecek. Gün, tarih ve saat olarak hangi çiftçiye ne zaman yatırılacağı TC kimlik numarasının son hanesine göre belli olacak.

TC kimlik numarasının son hanesi 6 ve 8 ile biten çiftçiler bugün saat 18.00’dan sonra destek tutarını banka hesabında bulabilecek.

TC kimlik numarasının son hanesi 0, 2 ve 4 olanlar destek tutarını 3 Şubat 2023 tarihinden sonra saat 18.00 itibariyle hesaplarında bulabilecek.