Türkiye’deki en hızlı kadroya geçiş için başvuru ekranı 30 gün açık kalacak!

Sözleşmeli personelin kadroya alınabilmesi için beklenen o karar sonunda müjde ile geldi. Sözleşmeli pozisyonunda bulunan memurlar kadroya geçiş yapabilecek.

Sözleşmeli işçinin hakkını koruyacak bu yeni kadro süreci kanunun yürürlüğe girdiği andan itibaren 1 aylık başvuru süreci başlatılacak. Aktarılan bilgilere göre 30 gün içerisinde yapılacak başvuruların tamamlanarak atamanın gerçekleşmesi iki ayı bulacak.

KADROYA GEÇENLER YER DEĞİŞİKLİĞİ YAPABİLECEK Mİ?

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan 458 bin 615 kişi için kadroya geçiş süreci başlıyor. Resmi Gazetede yürürlüğe giren karar belirli kapsamda yer alan kişileri ilgilendiriyor. 4/B pozisyonunda bulunan sözleşmeli personel kadroya atandığında 4 yıl boyunca geçirdiği süre dahil olmak üzere farklı bir yere ataması yapılamıyor.

28 Kasım 2002 tarihi öncesinde sözleşmeli personel olarak çalışma yaşantısı bulunan tüm işçiler kadroya alınabilecek. İl Özel idaresinde çalışanlar, belediyeler ve belediyelere bağlı olarak çalışma gösteren kuruluşlar ile birlikte mahalli idare birlikleri içinde çalışma yaşantısı devam edenler de memur kadrosuna geçiş yapabiliyor.

KİMLERE KADRO VERİLECEK?

Tüm bu şartlara uyan işçiler 30 günlük süre içerisinde başvurusunu yaptığı anda kanun kapsamındaki hak yürürlüğe girdiği andan itibaren 60 günlük sürede ataması gerçekleşecektir. Kültür Turizm Bakanlığında ya da Devlet Opera Balesi Genel Müdürlüğünde ve tiyatrolarında sürekli olarak sözleşmeli işçilik yapanlar ile bir yıldan daha az sürede ya da mevsimlik hizmette bulunanlar sözleşmeli personellik statüsünden yararlanacak.

Tüm bu gruplar haricinde Sağlık Bakanlığında vekil hemşire ya da ebe olarak görev alanlarda kadroya alınabilecek. Düzenleme yasal olarak yürürlüğe girdiği andan itibaren 30 günlük süreç başlayacak. Müracaat edenlerin de ataması tamamlanarak kadroya alınacaktır.

Exit mobile version