Polis Özel Harekat Eğitimi Hakkında Merak Edilenler

Özel Harekat Polisi Eğitimleri Hakkında Merak Edilenler

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı’nın 19.Dönem POMEM (özel harekat polisi alımı) için ön başvuru işlemleri başladı.


KPSS şartı aranmadan, en az lise ve dengi okullardan mezun 28 yaşından gün almamış erkek adayların başvuruda bulunduğu Özel Harekat Polisi alımı için yapılan duyuru kısa süre içerisinde 1 milyona yakın kişi tarafından görüntülendi. Polis akademisi başkanlığı resmi internet sayfası sabah saatlerinden bu saatlere (19:36) kadar aşırı yoğunluk nedeniyle sık sık kesintiye uğradı. Peki Özel Harekat Polisi adayları nasıl bir eğitim sürecinden geçiyor?


ÖZEL HAREKAT POLİSİ ADAYLARI NASIL BİR EĞİTİMDEN GEÇİYOR?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün göz bebeği konumundaki özel harekat polisleri 15 haftalık bir temel eğitim sürecinden geçiyor, adaylar bu 15 haftalık temel eğitim sona erdikten kısa bir süre sonra yetenekleri göz önüne alınarak çeşitli branşlarda uzmanlaştırılıyor. Bu alanlar kuleci, keskin nişancı vb… oluyor. Özel harekat polisi adayları az öncede belirttiğimiz gibi yeteneklerine göre 41 hizmet içi eğitimden geçiriliyor. Terör bölgelerinde görev alacak özel harekat polisleri bölgeye intikal ettirilmeden önce eğitim merkezinde 3 haftalık özel bir eğitime daha giriyor. Bu eğitimlerde adaylara bölge hakkında bilgi, canlı bomba saldırılarına karşı önlem, teröristlerin sık kullandığı pusu gibi saldırı tekniklerine karşı eğitim veriliyor.



ÖZEL HAREKAT EĞİTİMİ BİTMEZ

Özel harekat polisi adaylarının eğitimi bununla da sınırlı kalmıyor. Adaylar meslek hayatı boyunca anti terör konusunda uzmanlaşıyor. Her yeni teknik ve taktik personele incelikle aktarılıyor.

Türkiye’ninj kahraman evlatlarını yetiştiren Özel Harekat Daire Başkanlığı 1983 senesinde kuruldu ve günümüze kadar her türlü özel operasyonda görev aldı. Özel harekat polisleri terörle mücadeledeki en kritik birimlerin başında geliyor. 15 Temmuz FETÖ kanlı darbe girişiminde ilk hedeflerden birisi olan Özel Harekatçılar o gece 47 kahramanını vatanına feda etti.




KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER
Exit mobile version