Ocak ayı enflasyonu belli oluyor! MB anketi yeniden güncellendi!

3 Ocak tarihinde açıklanan Aralık ayı enflasyon verisi sonrası emekli ve memur maaş oranları netleşti. Yeni dönemde Ocak ve Temmuz aylarını kapsayarak yıl ortası maaşların şekilleneceği ilk enflasyon verileri de açıklanmaya hazırlanıyor. Gözler Ocak ayı enflasyon verilerine çevrildi. Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi rakamları yinelendi. 2023 Ocak ayı enflasyon oranları ne kadar olacak? sorusuna yönelik katılımcılarda  farklı beklentiler oluştu.

Aralık ayı için açıklanan enflasyon verisi TÜFE oranı üzerinden yılda %64.27 olarak belirlendi. Aylık bu rakam %1.18’e denk geliyor. TÜİK’in 2023 Ocak ayı için açıklayacağı enflasyonun ayrıntıları merak ediliyor. Herkesin beklediği o soru TÜİK Ocak ayı enflasyon verileri hangi gün açıklanacak? oldu. Bu yönde beklenti her kurum için farklı olabiliyor.

OCAK AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 Ocak ayı yeni yılın ilk enflasyon verisi için tarih verildi. 3 Şubat 2022 Cuma günü itibariyle yapılacak toplantı sonrası TÜİK tarafından açıklama yapılacak saat 10:00’da gerçekleşecek toplantı ile Ocak ayı enflasyonu belli olmuş olacak.

MERKEZ BANKASI ANKETİNDE GÜNCEL TAHMİN NE OLDU?

Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketinde 12 aylık olası tahminler değerlendirmeleri ile beraber paylaşıldı. TÜFE’ye yönelik beklenti %40,74’ü gördü. Bu rakamlarda katılımcıların yaklaşık %40,54’ü ise %20 ile %29 arasında beklentide olduklarını ifade etti. Yalnızca 12 aylık veriler değil 24 aylık süreçte oluşabilecek olası tahminlerde katılımcılar tarafından ortaya çıkarıldı. Katılımcıların %55,50’si 24 aylık olası TÜFE verisini %15 ile %19 arasında gördüğünü ifade etti.

Ortaya çıkan veriler sonrası 12 aylık TÜFE beklentisi %30,44’e geriledi. Bir önceki ankette ise bu rakam %34,92 idi.

Exit mobile version