Gündem

2023 Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Bayram ile hafta sonu ile birleşerek 9 gün tatil olacak mı?

Yeni yılın Kurban Bayramı tarihi netleşti. Heyecanla beklenen Müslümanların kutladıkları Kurban Bayramı için dini bayramlar takvimi açıklandı. Diyanet’in 2023 yılına özel hazırladığı dini bayramlar takviminde yeni yılın Kurban Bayramı tarihi paylaşıldı. En çok merak edilen soru ise Kurban Bayramı dönemi hafta sonu ile birleştirilecek mi? sorusuydu.

Müslüman inancına göre Ramazan ve Kurban Bayramı Allah’ın emrettiği dini vecibeleri içeren özel zamanlardır. Ramazan Bayramı içerisinde 30 gün boyunca Allah’ın rızasını kazanabilmek için yemek ve içmekten uzak durularak oruç tutulur. Ardından kutlanan Kurban Bayramı ise Allah’a bir hayvan adayarak o güne özel kesilen fakir fukaraya dağıtılan ve gönüllerin hoş edilen bir bayramı temsil eder.

9 GÜNLÜK TATİL OLACAK MI?

Yeni yılın Diyanet takvimine göre Kurban Bayramının ilk günü 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor. Sırasıyla 4 gün boyunca gerçekleştirilecek Bayram süreci 1 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor. Akıllardaki en önemli soru ise haftanın tam ortasına denk gelen bayram dönemi öncesinde ilk iki gün ile hafta sonu birleştirilerek 9 günlük bir tatil yapılabilecek mi? Henüz konu üzerine bir açıklama yapılmadı.

2023 KANDİLLERİ VE DİNİ BAYRAMLAR

2023 üç aylar başlangıcı Recep ayı olarak adlandırılıyor ve 23 Ocak Pazartesi başladı. Sırasıyla Regaip, Miraç, Şaban, Berat kandili ihya edilecek. Son kandil sonrasında 23 Mart Perşembe günü ise Ramazan başlangıcı kabul ediliyor. Ramazan Bayramı’nın 1.günü ise 21 Nisan Cuma günü başlayacak olup 3 gün 23 Nisan Pazar sona erecektir.

Ramazan Bayramı:

  • gün: 21 Nisan Cuma
  • gün: 22 Nisan Cumartesi
  • gün: 23 Nisan Pazar

Kurban Bayramı:

  • gün: 28 Haziran Çarşamba
  • gün: 29 Haziran Perşembe
  • gün: 30 Haziran Cuma
  • gün: 31 Haziran Cumartesi