Ay sonu fatura krizine son veren o detay şaşırtacak! Gizli kalmış o teknikler ile elektrik faturası yarı yarıya düşecek!

Ay içerisinde kişisel bütçeyi zorlayan fatura ödemeleri uzmanların önerdiği şaşırtıcı taktiklerle bir anda düşürülebiliyor. Farklı tasarruf yöntemleri bilinmeyen tekniklerle denendiğinde ay sonundaki fark gözle görülür şekilde faturaya yansıyor.

Elektrik faturasını düşürebilmek için uygulanacak basit ve pratik taktikler herkesin evde deneyebileceği işlemleri kapsıyor. Alışkanlıkla rutin haline gelmiş bazı davranışlardan vazgeçildiğinde ciddi oranda fiyat farkı ay sonunda hissediliyor.

BUZDOLABINDA DERECEYİ KISIN!

Gündelik hayatta sıklıkla kullanılan fark edilmeden enerji harcamasını hızlandırdığımız buzdolapları için koruyucu önlemler almak gerekiyor. Özellikle sürekli aç-kapa yapılan buzdolapları enerji tasarrufunun önüne geçiyor. Buzdolabı ve derin dondurucu ayarını daha kısık seviyeye getirdiğiniz anda koruma etkisini devam ettirirken %25’e kadar tasarruf elde edebilmek mümkün oluyor. Klasik derecesinden yaklaşık 10 derece eksiltildiği anda buradaki fark hissedilebiliyor.

PENCERE PANJURUNDAKİ GİZLİ TEKNİK!

Garip gelebilecek bir başka tasarruf yöntemi ev içerisindeki panjurlar özellikle kış aylarında yarım bırakılan panjurlardan dışarıya sızan ısı kontrollü bir şekilde ev içi ısıyı yönetebilmeyi zedeliyor. Panjurların yansıtıcı etkisi içerinin daha iyi ısıtılmasında kullanılabilir iç kısımlarındaki sıcaklık özellikle yatay panjurlarda ev içerisine ısıyı hapsedebilmeyi kolaylaştırır.

ELEKTRİKLİ CİHAZLARDA O DETAYA DİKKAT!

Kurutma makinesinde kolaylık ve tasarruf sağlanabilmesi için düzenli olarak temizliğini yapmak yeterli olacaktır. Cihaz içinde kir ve toz öbeği  biriktiğinde %75 daha fazla enerji harcadığı da unutulmamalıdır. Alınabilecek diğer önlemler arasında şunlar yer alır:

Exit mobile version