Sağlıklı zayıflamanın sırrı “Akdeniz diyeti” püf noktası açıklandı!

Uzun süredir kilo verebilmek için farklı yöntemler arayanlar fakat sağlıklı olarak bu süreci tamamlamak isteyenler için o program sonunda paylaşıldı. Diyetisyenlerin son dönemde önerdikleri çok çeşitliliği ile ön plana çıkan uzun vadede kalıcı zayıflamayı destekleyen Akdeniz diyeti yaygın olarak kullanılıyor.

Bireysel olarak vücut sağlığını korurken etkili şekilde kilo vermek mümkün. Bunun için sebze, meyve, tahıl ve sağlıklı yağların ortaklaşa bir ürünü olarak menü tasarımını sunan Akdeniz diyeti öneriliyor. Neler tüketilmeli ve bu süreçte ne gibi uygulamalarla ek katkı sağlanmalı araştırılıyor.

LİSTEDE NELER YER ALIYOR?

Akdeniz diyeti içerisinde vücudun lif oranına destekleyecek bu sayede sindirimi kolaylaştıracak bir öğün kapasitesi yer alıyor. Yağlı tohumlar olarak adlandırılan fındık ve ceviz gibi kuruyemişler, brokoli havuç, lahana, karnabahar salatalık gibi sebzeler ile çilek, muz, elma gibi meyveler yer alıyor.

Süreçte rahatlıkla tüketilebilecek sebze ve meyvelerin dışında kuru baklagillere de yer veriliyor. Menü içerisinde bezelye, nohut, fasulye gibi baklagil ürünlerinden kaçınılmıyor. Yulaflı yiyecekler, tam tahıllı ürünler ön plana çıkarılarak pirinç, arpa, mısır gibi ürünlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor.

UZUN VADEDE KALICI KİLO VERMEK HEDEFLENDİ!

Akdeniz diyeti içerisinde elbette ki her diyet menüsünün vazgeçilmezi et ve balık ürünleri de yer alıyor. Daha çok uskumru, somon, yengeç, sardalya gibi balıklar; tavuk, ördek eti ya da yumurta gibi hem kalsiyum destekleyicisi hem de vücut direncini artıracak ürünler de listeye ekleniyor. Elbette ki en sağlıklı olan zeytinyağı listenin vazgeçilmez besin öğesi oluyor.

Akdeniz diyeti lif bakımından zengin yiyecekleri bir arada bulundurduğu için vücudu tok tutuyor ve bu sayede sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi destekliyor. Hedefte pek çok üründen kaçınarak sadeleşmek yerine sağlıklı ürünleri tüketerek uzun vadede kilo vermek kalıcı hale getiriliyor.

Exit mobile version