Whatsapp’ın yeni güncellemesi fotoğraf paylaşımlarında HD kalitesi getirecek!

WhatsApp uygulamasını kullanan onlarca sosyal medya kullanıcısı için müjdeli haber sonunda geldi. Günümüzde mesajlaşabilmek için en çok tercih edilen uygulamalar arasında yerini alan WhatsApp fotoğrafta kaliteyi arttıracak yeni bir düzenleme başlattı.

Uygulama her ay farklı bir güncelleme ile hayatımıza dahil oluyor. Genellikle kişiselleştirilebilir alanlara yönelik farklı güvenliği destekleyici kararlar alınıyordu. Ancak son alınan karar daha çok paylaşılan fotoğrafların görüntü kalitesini artırmaya yönelik oldu.

Kısa süre önce WhatsApp uygulaması sayesinde kişinin çevrimiçi olma durumu ya da son görülmesine istediği kişilerle paylaşmasını kolaylaştıracak bir sistem sunuldu. Bu sayede pek çok kişi WhatsApp uygulaması içerisinde tamamen görünmez olarak dolaşabilecek bir gizlilik alanına da kavuşmuş oldu. Tüm bu süreçte yapılan her bir güncellemenin kullanıcıların lehine olması hedeflenerek farklı bir alan üzerinde çalışma sağlanıyor.

YENİ GÜNCELLEMENİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

Klasik şartlarda WhatsApp platformu üzerinden fotoğraf gönderildiğinde kaliteli bir telefonla gönderilen fotoğraf daha düşük seviyede çözünürlüğe sahip bir telefon tarafından açılmak istendiğinde kalitesini yitiriyordu. WhatsApp bu duruma engel olabilmek için güncelleştirme yaparak karşı tarafa gönderilen fotoğrafın kalitesi bozulmadan iletilebilmesini destekleyecek bir fırsat olanı oluşturdu.

DAHA ÇOK KOTAYA İHTİYAÇ DUYABİLİR!

Yapılacak düzenlemeye yönelik şu an için fotoğraf gönderilirken kalitesini detaylıca seçebilmek ve karşı tarafa bu seçenekler üzerinden iletebilmek mümkün hale gelecek. Henüz WhatsApp üzerinde uygulanacak görüntü kalitesini netleştirmeye yönelik tasarımda nelerin uygulanacağına yönelik bir açıklama yapılmadı. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili tüm detayların paylaşılması bekleniyor. Fakat yapılacak olan açıklamada bireysel internet verisini kullanırken kişinin kendi tercihine bırakılmış farklı kalitelerde fotoğraf gönderebilme seçeneği sunulması bekleniyor. Daha düşük kalitedeki bir fotoğraf için kullanılan internetin kotası daha az kullanılırken, HD kalitesinde bir çözünürlüğe sahip fotoğrafın gönderilebilmesi için daha çok internet kotası kullanılması da muhtemel gözüküyor.

Exit mobile version