Sürpriz yapılandırma paketi milyonlara umut olacak! 4/B’li borç ihyası için faizler silinecek!

Kısa süre önce duyurulan yapılandırma paketi kapsamında milyonlarca vatandaş borç yükümlülüğünden kurtulmuş olacak. Bu karar özellikle emekliler için farklı bir süreci beraberinde getirecek. EYT’den faydalanacak vatandaşlara özel borçlanma için düşük faizli kredi kullanma fırsatı oluşabilir.

EYT kapsamında emeklilik sürecini bekleyenler için yeni bir avantaj oluşuyor. Borçlanma yolu ile emekli olmak isteyenler fakat maddi olarak bu süreci karşılayamayanlar için de yeni bir fırsat kapısı oluşacak. Bağkurlular borcunu ihya etmek için yapacakları başvuruda faizlerini sildirme fırsatı yakalayacak.

SGK İLE ANLAŞILIRSA EYT’YE ÖZEL KREDİ PAKETİ GELEBİLİR!

Cumhuriyetin 100. yılına özel kapsamı en çok genişlendirilmiş yapılandırma paketi düzenleme sürecinde. Bu süreçte pek çok vatandaş borcunu taksitlendirerek daha rahat ödeyebilecek. Bu durum en çok EYT’li vatandaşlar için fırsat alanı oluşturdu. Yapılandırma kapsamında faize düşen borçların silinmesi mümkün hale gelecek.

Yapılandırma sürecinde Sosyal Güvenlik Kurumu bankalarla anlaşmada bulunursa EYT borçlanması için emeklilik maaşından kısmi ödeme almak şartı ile özel bir kredi kullanım alanı açılabilir. Bu düzenlemenin müjdelenmesi bekleniyor.

ÇALIŞMA BAĞ-KUR’LULARIN LEHİNE OLACAK!

Özellikle bu süreçte EYT’den faydalanacak vatandaşlar için düşük faizli kredilerin açıklanması bekleniyor. Doğum ve askerlik borçlanmasında bu durum ön plana çıkıyor. Kredi vadelerinin ise 60 aya kadar uzatılması vatandaşlar için lehine bir karar oluşturacak.

Alınan karar doğrultusunda Bağ-kurlular borcunu ihya edebilecek. Bu kişilerin faizleri silinmiş olunacak. Bu sayede elde edilecek kâr oranı 3’te 1 seviyesinde gerçekleşebilecek. Bağ-kur borcu 300.000 TL olan bir vatandaş yapılandırma sayesinde 200.000 TL’ye kadar düşüş yaşayabilecek. Faizlerin silinmesi özellikle Bağ-kur’luların lehine bir çalışma olacak.

Exit mobile version