Vatandaşa büyük şok: Yarından itibaren tane fiyatı 7 TL oldu: Resmi olarak zam duyuruldu

Asgari ücrete yüzde 65 civarında zam gelmesinden sonra A’dan Z’ye kadar pek çok kaleme zamlar yağmur gibi yağmaya devam ediyor. Bugün gelen bir son dakika haberine göre Ankara’da yarından itibaren simit fiyatının 7 TL’den satılacağı açıklandı. Konuya ilişkin açıklama Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş tarafından yapıldı. İşte detaylar..

Savaş Delibaş, yaptığı açıklamasında yarından itibaren Ankara’da simidin 7 TL’den satılacağını ifade ederek zammın gerekçesini de ifade etti.

EKİM’DE 5 TL OLMUŞTU

Maliyet gerekçe gösterilerek son bir yıl içerisinde zamlar resmen yağmur gibi yağdı. Zamdan en çok nasibini alan ürün ise simit oldu. Son olarak ekim ayında zamlanan simit 5 TL’ye çıkarılmıştı. Başkan Delibaş, ham maddeye yüzde 200 civarında zam geldiğini söyleyerek ocak ayında simidin fiyatının artacağını belirtmişti.

ZAMMIN GEREKÇESİ

Delibaş, açıklamasında Ankara’da yarından itibaren simidin fiyatının 7 TL’den satılacağını söyledi. Zammın gerekçesi ile şu şekilde açıklandı:

“Pazartesi günü Ankara’da 100 gramlık simit 7 TL. Sadece Ankara’da değil Türkiye’de doğal gazın yüzde 164 zam alması, elektriğin yüzde 200 zam alması, un fiyatlarının tekrardan yüzde 20, yüzde 30 zam yemesi, susam fiyatının hareketlenmesi, kiraların artış göstermesi ve asgari ücretin yüzde 65 zam almasından dolayı Ankara simidi 7 lira olmuştur”

Exit mobile version