Son dakika duyuruldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi müjdeyi verecek! Milyonlarca kişi yararlanabilecek

Gelen bir son dakika haberine göre borcu olan milyonlarca kişinin yararlanabileceği bir yapılandırma paketi gündeme alındı. Cezalar, sigorta prim borçları ve vergi borçlarının içerisinde olacağı yapılandırma paketi için detaylar belli oluyor. Müjdenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade edildi.

Düzenlemede yapılandırmanın taksit sayısının 18’i geçeceği belirtildi. 20 ay taksit sunulması halinde borçlar 40 ayda ödenebilecek. Müjdeli haberin pazartesi günü Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

31 ARALIK 2022 TARİHİNE KADAR OLAN BORÇLAR

Hazine ve Maliye Bakanlığı vergiden, prime, idari para ceza ödemelerinden öğrenim kredilerine kadar geniş kapsamlı bir yapılandırma paketi hazırladı. Paketin cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından pazartesi günü açıklanması bekleniyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacak borçlar için yapılandırma fırsatı sunulacak.

PAKETTE NELER VAR?

Paket, gelir, kurumlar, KDV, ÖTV, MTV, gümrük, emlak, çevre, temizlik vergileriyle ceza ve gecikme faizlerini kapsayacak. Prim borçları, köprü ve trafik cezaları, öğrenim kredisi borçları, kamu kira alacakları da kapsamda.

TEMİNAT İSTENMEYECEK

Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminatın istenmeyeceği belirtildi. Yapılandırılan borçlar erken ödendiğinde indirim yapılacak. İlk iki taksit süresinde ve olarak borç ödenirse, “Borç yoktur” yazısı verilecek.

Exit mobile version