TOKİ konut projesi ucuza kredi kampanyasının detayları belli oldu! Yeni Evim 0,69 faizli kredi başvurusu ve hesaplaması…

TOKİ Orta Gelirli vatandaşlara konut projesi kapsamında sunduğu kredi paketini açıkladı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığı görüşmeleri sonuçlandırdı. İlk Evim, İlk iş yerim projesi devam ederken şimdi tüm gözler orta gelirliye sunulan Yeni Evim projesine çevrildi.

Yeni Evim projesi kapsamında başlangıçta 100 bin aile bu fırsattan yararlanacak. Başvurular 16 Ocak 2023 tarihinden itibaren ile online ortamda yapılabilecek. Yeni ev sahibi olacaklar için ise 0.69 faiz oranı ile kredi çekmek mümkün olacak. Düşük faizli krediler Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank ve Emlak katılım tarafından verilecek.

YENİ EVİM PROJESİNE BAŞVURU EKRANI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak düzenlenen konut projelerinde alt gelirlilerin kura çekimleri devam ediyor. 250.000 konut için yapılan başvuru ve sonuçlar tek tek açıklanıyor. Öte yandan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yeni Evim projesinin detayları da netleşmeye başlıyor. Orta gelirliye yönelik sunulacak bu projede sıfır konut alımları için banka desteği sunuldu.

16 Ocak tarihinde erişime açılacak olan konut projesi için kredi ödemeleri başvuru şartları merak ediliyor. Geri ödemede kolaylık sağlayacak düşük faiz fırsatı gözlerden kaçmıyor. Orta gelirliye yönelik sunulan konut kampanyasında faiz oranları %0.69 oranı ile başlayacak ve sabitlenecek.

YENİ EVİM KREDİSİ ÖDEME PLANI

Proje kapsamında 100 bin konut inşa edilecek. Finansman olarak 2 milyon TL’ye kadar 0,69 faiz oranı ile destek sunulacak. Bu rakam 2 milyon TL’yi aştığı anda 4 milyon TL’ye kadar yapılacak taleplerde 0,79 faiz oranı ile verilecektir. 4 milyon ile 5 milyon TL arasında talep edilen krediler için faiz oranı 0,99 olarak belirlendi. Her bir paket 15 yıl vadeli olarak kullanılabilecek.

Ödeme planı da netleşti. Asgari olarak %10 oranında peşinat istenecek. Ardından talep edilecek kredi 15 yıl vadeyle sınırlandırılacak. En düşük 0,69 faiz oranı ile verilecek. Hane gelirinin %40’ını geçmeyecek şekilde kredi talep edilebilecek. Bakanlık ilk 3 yıl boyunca taksitlerin bir kısmını kendi ödeyecek. En düşük ihtimal 1 milyon TL’lik kredi paketi düşünüldüğünde vatandaşlar yüzde 0.69 faiz oranı ile bu paketi satın alabilecek ve bankalar ile anlaşıldığında kredi paketine erişen vatandaş aylık 4.410 TL ödeyecek.

Exit mobile version