Editörün SeçtikleriGenelKültür-sanat

Bir süredir yoğun bakımda tedavi görüyordu: Usta oyuncunun acı haberi bugün geldi! Hayatını kaybetti

Bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi gören, Bizimkiler dizisinin usta yönetmeni Yalçın Yelence’nin acı haberi bugün geldi. Gelen bir son dakika haberine göre usta oyunca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bizimkiler dizisinin 454 bölümünü yöneten ünlü isim Yalçın Yelence tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun bir süre önce beynine pıhtı atması sebebi ile yoğun bakıma alınmış ve uyutulmuştu.

YARIN DEFNEDİLECEK

Ünlü yönetmen Yalçın Yelence’nin vefat haberi bugün geldi. Cenazesi ise 21 Ocak Cumartesi günü Kartal Soğanlı Safa Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

Yalçın Yeleece 1954, Ankara’da dünyaya geldi. 1976 yılında Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümünden mezun olan Yelece, 1977’den 1983 yılına kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT’nin ilk dış yapımı olan, “Bay Alkolü Takdimimdir” dizisinin senaryo yazarı olan Yelence, Perihan Abla, Bizimkiler, Yarı Şaka Yarı Ciddi, Yazlıkçılar gibi ses getiren pek çok televizyon yapımına yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı. Bir dönem Maltepe Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nde “TV’de Metin ve senaryo yazımı”, “yapım ve yönetim”, “sinema tarihi” ve “film teorileri” dersleri veren Yelence, “Kars’ın Solan Rengi: Molokanlar” belgeseli ile Safranbolu, “9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması’nda, profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.