Editörün SeçtikleriGündemPolitika

6’lı masanın adayı belli oldu: Hayırlı olsun diyerek açıkladı: Canlı yayında duyurdu

Seçim tarihi resmi olarak açıklanmadı ancak 14 Mayıs olarak ilan edilmesine kesin gözü ile bakılıyor. Gözler artık 6’lı masadan gelecek aday açıklamasına çevrildi. Masa 26 Ocak tarihinde bir daha toplanacak. Bu toplantı ile birlikte her an adayın açıklanması bekleniyor.

Ancak seçime kısa bir süre kala Gazeteci Elik Yiğitel, “114 gün kala söylüyorum” 6’lı masanın adayını hayırlı olsun diyerek resmen açıkladı. İşte merakla beklenen 6’lı masanın adayı

SEÇİMİN TARİHİ 14 MAYIS

Türkiye 14 Mayıs tarihinde seçime gitmeye hazırlanıyor. Her fırsatta iktidara seçim tarihi konusunda çağrıda bulunan muhalefetin ne zaman adayını açıklayacağı merak konusu oldu.

26 OCAK BEKLENİYOR

Ankara kulisleri 26 Ocak tarihinde bir defa toplanacak olan masanın toplantısını bekliyor. Şubat ortalarında adayın açıklanabileceği iddiaları gündemde. Sürecin daha geç bir tarihe bırakılmayacağı ise resmen kesin gözü ile bakılıyor.

6’LI MASANIN ADAYI

6’lı masanın adayı meraka bekleniyorken, CNN Türk’teki canlı yayında 6’lı masanın ‘çatı adayı’ ile ilgili net ifadeler kullanan Yiğitel, “Kayıtlara geçsin diye söylüyorum. 19 Ocak günü açıklıyorum. 114 gün kala söylüyorum. Bu kadar gürültü, bu kadar patırtıya bu kadar gereksiz tartışmaya, bu kadar enerji kaybına gerek yok. Kemal Bey çatı aday. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.