Türk SİHA’sı Baykar TB2’ye Kuveyt’ten 370 milyon TL anlaşma teklifi geldi!

Türk SİHA’larına küresel devletlerden ilgi gittikçe büyüyor. Geçtiğimiz yılın ilk aylarında dünya ekonomisini sarsan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürecinde Türk SİHA’ları ön plana çıkmıştı. Baykar TB2 için Kuveyt ile anlaşmaya varıldı.

Kuveyt Savunma Bakanlığı tarafından Bayraktar TB2 için 370 milyon dolarlık sözleşme resmen imzalandı. Baykar şirketi öncülüğünde üretimi sağlanan Bayraktar TB2 dünya basınında geniş yer buluyor.

BAYRAKTAR TB2’NİN ÜNÜ 28 ÜLKEYE ULAŞTI!

Bayraktar TB2 Türk SİHA’sı için ihracat sözleşmeleri devam ediyor. Son olarak Kuveyt Savunma Bakanlığı tarafından isteğe göre yeni bir anlaşmaya daha imza atıldı. 370 milyon dolar olan sözleşme sonrası ülke ekonomisine getirisi de oldukça avantaj sağladı.

Yapılan son anlaşma sonrası ortaya çıkan istatistikler projenin verimliliğini de ortaya koydu. Bugüne kadar Bayraktar TB2 SİHA’sı için 28 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalanmıştı.

DEMO UÇUŞU REKOR GETİRDİ!

Küresel piyasalarda Avrupa’da, Amerika’da ve Çin’de farklı firmalar tarafından üretilen uçaklar arasında Türkiye’nin Milli ve yerli SİHA’sı göz doldurdu. 2019 yılından bu yana elde edilen rakamlar memnun ediciydi. Türk havacılığında bir ilk olan kesintisiz uçma rekorunu da Bayraktar TB2 SİHA’sı demo uçuşu sırasında gösterdi.

2022 CİROSU 1,4 MİLYAR DOLARDI!

En zor ve çetin iklim koşulunda dahi kalitesini ölçebilmek amacıyla yüksek sıcaklığın bulunduğu fırtınalı bir ortamda 27 saat 3 dakika havada kalabildi. Bu başarısı sonrasında rekor sayıda ihracat peşi sıra geldi. 2022 yılı içerisine imzalanan sözleşmeler %99,3’e ulaştı. İhracatın maddi payı 1,18 milyar doları gördü. 2022 yılı cirosu ise 1,4 milyar dolara kadar ulaşmış oldu.

Exit mobile version