Teknoloji

Whatsapp’ta gizli dolaşmak o güncelleme ile mümkün hale geldi! Son görülme ve Çevrimiçi bilgisi nasıl gizlenir?

Günümüzün popüler mesajlaşma ağı WhatsApp farklı güncellemeleri ile kullanıcılara daha kişiselleştirilebilir deneyim sunuyor. Dünyada ve Türkiye’de en yaygın haberleşme aracı olarak kullanılan WhatsApp için yapılan son güncelleme herkesi memnun etti.

WhatsApp’ta görünmez olmak, rahatlıkla fark edilmeden dolaşmak artık mümkün. Yapılan son güncellemeler sonrasında “Kişisel ayar” alanı üzerinden profili görünmez hale getirebilmek kolaylaşıyor.

GİZLİLİK AYARINA NASIL ERİŞİLİR?

Gizlilik ayarı kullanılarak Son Görülme ile Çevrimiçi kısmı kalıcı olarak görünmez hale getirilebiliyor. Bunun için Son Görülme ve Çevrimiçi alanının aynı anda kapatılabileceği “Gizlilik ayarı” kısmına giriş yapılması gerekiyor.

Uygulama içerisinde “Ayarlar” alanına gelinmelidir. Burada “Gizlilik” kategorisine geçilmelidir. Açılan sayfa üzerinde “Son Görülme” ve “Çevrimiçi” seçeneğine girilmelidir. Burada istenirse “Belirli kişilere” Son görülme ve Çevrimiçi gösterilebilir ya da “Hiç kimse” seçeneğine tıklanarak uygulamada tamamen görünmez hale gelinebilir.

WHATSAPP ÇEVRİMİÇİ BİLGİSİ NASIL GİZLENİR?

Aynı alan kullanılarak “Durum, Hakkında, Gruplar, Profil fotoğrafı” tamamen gizlenebilir ya da belirli bir kitleye açık hale getirilebilir. Son görülme ve çevrimiçi istendiğinde tekrar “Gizlilik” menüsü altında yer alan bölgeye girerek “Herkese açık” hale getirilebilir. Yalnızca rehberdeki ekli olan kişilere açık hale getirilebilir. Rehberde belirlenmiş “Şunlar hariç kişilerim” alanı kullanılarak seçili kişilere gösterilebilir.

Son görülme bilgisi seçilirse çevrimiçi bilgisi de seçilen gruba yönelik sadece gösterilecektir. Bu yöntemi kullanmak istemeyenler olabilir. Onlar için ise bildirim kutusu üzerinden iletiyi cevaplamakta bir yöntemdir. Mesaj geldiğinde uygulamaya giriş yapılmaz ve ileti kutucuğu üzerinden karşı tarafa cevap yazılabilir. Bu şekilde çevrimiçi olmadan mesajlaşılmaya devam edilebilir. Son görülme kısmı kapalı gözüksün isteyenler kullandıkları wi-fi ağını kapatıp mesajı okuyabilir ve yanıtlayabilir. Ardından sayfadan çıktığında ve interneti açtığında son görülmede herhangi bir değişiklik olmayacaktır.