TOGG Nisanda ilk kurumsal satışına başlıyor! 10 yılda 30 bini bulacak!

Yerli araç markası TOGG Nisan ayında ilk kez trafiğe çıkacak. Trafiğe çıkışı ile beraber kamusal alanda kullanılmaya başlanacak.

TOGG’un piyasaya çıkışı ile beraber hayata geçirilecek kullanım sürecine yönelik planlamalar da yavaş yavaş gün yüzüne çıktı. Yapılan hesaplamalar 2035 yılına kadar 30 bine aşkın aracın devlet kurumlarında kullanılabilir hale gelmesini sağlayacak.

2035 YILINA KADAR TAMAMLANACAK!

TOGG Nisan 2023’te trafiği çıktı andan itibaren kurumsal firmalar tarafından satın alınacak. Bunun garantisi şimdiden verildi. Açılış 29 Ekim’de Bursa’da gerçekleşmişti. Üretim bandına düşmesi sonrası trafiğe çıkacağı tarih merakla beklendi.

TOGG ilk kez Nisan ayında trafiğe çıkacak. Elektrikli araç modelleri arasında yerli ve milli oluşu ile ön plana çıkıyor. Devlet kurumları tarafından 30 bine yakın aracın 2035 yılına kadar alım sürecinin tamamlanması planlanıyor.

TOGG SATIŞLARI GARANTİYE ALINDI!

TOGG’un kamu kurumları tarafından satın alınma süreci ise Devlet Malzeme Ofisi tarafından karşılanacak. Paylaşılan habere göre ilk etapta C segment SUV modeli 500 araç ile kamuda yer alacak. 2035 yılına gelindiğinde bu rakam 9.500 ve C segment SUV ile karşılaşılacak.

TOGG’un Sedan modeli ise 4750 adet satışı yapılacak. Toplamda ise bu rakam 30.000’i bulacak. Konu üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Nebati şu sözleri paylaştı: “Türkiye’de farklı bir vizyon oluşturan TOGG için kamuya garanti alımı hayata geçirdik. Öyle ki satışa sunulduğunda ilk elden valilere kadar gönderilecek.”

ŞARJ İSTASYONLARI KURULACAK!

Modelin tasarımında özel bir şarj sistemi bulunuyor. Elektrikli oluşu ülkenin farklı bölgelerinde şarj istasyonu kurulumunu gerektiriyor. Bu yönde ilk adımlar atılmaya başlandı. Her yerde rahatlıkla şarj edilebilmesi için otomatlar yer alacak. Özel bir şarj kablosu yer alacak. Araçta taşınabilecek portatif şarj kablosu prize takıldıktan sonra otomobil şarj edilmeye başlanabilecek. Duvara monte şarj istasyonları artık her yerde görülmeye başlanacak. Halka açık mekanlarda daha çok benzin istasyonlarında 25 dakika içerisinde %80’e kadar şarj edilebilecek.

Exit mobile version