Emlak

Yeni Evim TOKİ projesine 3 yıllık sabit ödemeli devlet desteği geldi!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “İlk Evim, İlk İşyerim” projesi dışında Hazine destekli yeni kampanya “Yeni Evim” projesinin detaylarını duyurdu. Orta Gelirli aileler için tasarlanan bu yeni kampanya için kredi desteği geldi.

İlk 3 yıllık süreçte farklı oranlarda Hazine desteği hissedilecek. Kampanyalı dönemde ev sahibi olacaklar ilk yıla özel yüzde 54,62 TL, ikinci yüzde 44,43, üçüncü yılda ise yüzde 33,31’lik katkıdan faydalanabilecek.

YENİ EVİM PROJE KREDİSİ ÖDEME ORANLARI BELLİ OLDU!

Orta Gelirlilere Yeni Evim projesi devlet desteği müjdesi sayesinde ödemelerde büyük kolaylık sunacak. Anlaşmalı bankalardan 1 milyon TL kredi çekildiğinde 15 yıl vade ile geri ödenebilecek. Üstelik %0,69 oranından başlayan faizlerle kullanılabilecek.

Vatandaşlar ilk yıla özel kredi taksidini 4 bin 410 TL’den yapacak. İkinci yıl bu rakam 5 bin 400 TL olacak. Üçüncü yıl 6 bin 481 TL’yi bulacak. 1 milyon TL kredi kullananlar için her ay sabit oran olan 9 bin 718 TL yerine 3 yıla yayılan Hazine Desteği ile cüzi miktarlarda ödeme yapılacak.

YENİ EVİM PROJE KREDİSİ DETAYLARI

Yeni Evim projesi kapsamında Hazinenin desteklediği taksit ödemesinde son 8 yılda taksite oran yansıtılıp geri alınıyor. 1. ve 2. bölgede olanlar aynı ilde ikamet etmelidir. Bu bölgeler dışında konut alacaklar için bu şart hükmünü yitiriyor. Konutlar istendiğinde kiraya da verilebilecek.

Şu anda projeler için müteahhitler başvuru yapıyor ancak henüz krediye evrilen bir başvuru bulunmuyor. Bu süreç Şubat ayının ilk günlerini bulabilecek. Şuan için bahsedilen kredi desteği projesi onay almadı bu nedenle bankalar henüz başvuruya açık hale gelmedi.