Uzmanlar uyardı dikkat! Tek lokma ile vücuda zehrini salıyor!

Kış aylarının vazgeçilmezi doğal Omega 3 kaynağı balık sağlığı tehdit ediyor. Uzmanlar uyardı. İçinde yoğun kimyasal taşıyor, diyerek kansere işaret etti.

Her hafta düzenli balık yiyenleri memnun etmeyecek bu haber uyarı olarak uzmanlar tarafından paylaşıldı. Her ne kadar pişirildiği ortamda istenmeyen kalıcı bir koku oluştursa da hem lezzetli olması hem de vücuda sağladığı faydalar başka bir yiyecekte bulunmuyor. Ancak uzmanlar pete masum bulmuyor. Bazı balık türleri yapılan araştırmalara göre faydadan çok zarar verebiliyor.

TATLI SU BALIĞINDAKİ ÖLÜMCÜL TEHLİKE!

Çevre Araştırmaları sonucu ortaya çıkan veriler tatlı su balığını yiyen kişilerin aslında vücuduna Perfloroalkil isimli bir maddeyi aldığını ortaya koydu. Bu demek oluyor ki bir porsiyonluk tatlı su balığı tüketildiği anda 1 aylık içme suyu tüketmiş gibi zararlı toksinler vücuda yerleşecek.

Genellikle çeşme suyu içerisinde bulunan bu zararlı madde kanser riskinin ortaya çıkmasında ve vücudun genel bağışıklığının bozulmasına sebep oluyor. Özellikle ileri yaşlarda görülen kolesterolün daha erken yaşlarda vücutta meydana gelmesine ve üremede problemlere sebep oluyor.

KİMYASALLARI YILLARCA VÜCUTTA KALIYOR!

Her ne kadar bu ürünler yıkanıyor dahi olsa zararlı etkisi üzerinden gitmiyor. Bu araştırma için 2013 ve 2015 yılları arasında 2 yıllık veriler bir araya getirildi. 500 farklı balığın örneği alındı. İşin en kötü tarafı ise tatlı su balıklarının içerisinde sonsuza kadar gitmeyecek kimyasal maddeler bulunduğu fark edildi. Araştırma sonuçları Sazan ve Alabalık gibi tatlı su balıklarını ön plana çıkardı. Vücutta kimyasal toksik birikimine sebep oluyor ve bunun vücuttan atılabilmesi mümkün olmuyo

Exit mobile version