İşçi zammı yeterli gelmedi yüzde 15 artırıldı! Zamlı maaş ne zaman yatacak?

Türk Metal Sanayicileri Sendikası tarafından açıklanan son dakika haberine göre yapılan toplantı sonrası maaşlara ek zam yapma kararı alındı.

İşçilere yönelik uygulanan zam sonrası toplam oran %34’ü gördü. Metal işçileri için alınan bu karar enflasyon ve ekonomik koşullardaki yetersizlik ile hayat pahalılığı göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi.

SENDİKA TOPLANDI VE KARARINI AÇIKLADI!

12 Ocak tarihinde Türk Metal Sanayicileri Sendikası yapılan toplantı sonrasında 31 Ağustos 2023 tarihine kadar geçerli olacak yeni zamlı maaşları açıkladı. Grup toplu iş sözleşmesi içerisinde yer alan kurallara bu detay eklendi.

Kısa süre sonra genel merkez tarafından konuyla ilgili açıklamaya da yer verildi. Uzun süredir devam eden görüşmelerin sonucunda yeni yılın ilk toplantısı Türk Metal Sanayicileri Sendikası genel merkezinde gerçekleştirildi. Alınan karara göre günlük olarak ödenen saat ücretleri 48,04 TL’ye ulaşacak. Ardından Toplu İş Sözleşmesi gereğince Mart ayında ele alınacak ücret zammı bu aydan itibaren %15 olarak uygulamaya alınacak.

EK ZAM HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Sendikanın bu tavrı reelde yaşanan ücret kayıplarının önüne geçecek. 2023 ve 2025 dönemleri arasında geçerli olacak bu yeni anlaşma oluşan kayıpları da telafi edecek. Geçim sıkıntısı çeken metal işçileri ve aileleri için beklenmeyen bu hamle aileleri maddi olarak bir nebze olsun ferahlatacak.

Grup Toplu İş Sözleşmesi içerisinde yer alan bu yeni düzenleme kıdem zammı esasına yönelik yeni bir adım atılması gerektiği için planlanmıştır. Bu kapsamda ek zammın hesaplara ne zaman yatırılacağı da merak ediliyordu. Enflasyon oranında beklenmeyen bir süreçle karşılaşılırsa 28 Şubat tarihine kadar hesaplara geçirilmesi planlanıyor.

Exit mobile version