Yeni belli oldu: Koronavirüs aşısı yaptıranlar dikkat! Pfizer BioNTech aşısında son dakika

Geçtiğimiz son 2 yıl tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgınını artık çok daha az duymaya başladık. Salgından korunmak için pek çok devlet aşı üretmeye başlamış, bunları çeşitli ülkelere pazarlamıştı. Konuya ilişkin aşı olanları yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Koronavirüs aşısı olanlar dikkat: Yeni belli oldu! Özellikle Pfizer ve BioNTech aşısı için detaylar haberimizde..

Amerikan Hastalıkla Mücadele ve Engelleme Merkezi ve Gıda ve İlaç İdaresi bir süredir Pfizer ve BioNTech’in ürettiği koronavirüs aşısının güncellenmiş versiyonu hakkında uyarı yapıyordu.

21 GÜN SONRA..

Yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucunda koronavirüs aşısının 65 yaş ve üzeri kişilerin aşı olduktan 21 gün sonra damar tıkanıklığına dayalı felç olabileceğini ortaya koydu.

RİSK OLUŞTURMADIĞI İDDİA EDİLDİ

Yapılan açıklamada durumun şu aşamada bir klinik risk oluşturmamasına rağmen bilginin kamuoyuyla paylaşılmasının doğru bulunduğu vurgulandı. Pfizer ve Biontech ise yaşlılarda damar tıkanıklığı kaynaklı felç ihtimali üzerine bilgilendirildiklerini ama ne kendileri ne de CDC ile FDA’nın başka uyarı sistemlerinden benzer sinyaller aldığını açıkladı.

GÜNCEL TUTULMASI GEREKİYOR

Moderna aşısının güncellenmiş hali ile ilgili herhangi bir sinyal tespit edilmedi. Ancak 6 ay ve üzerindeki herkesin aşılarını güncel tutması gerektiği gelen tavsiyeler arasında.

Exit mobile version