Herkes hazır olsun: 3 ay sonra fiyatı 1.000 TL olacak! Resmen belli oldu

Son dönemlerde gelen peş peşe zamlar vatandaşların canını sıkmaya devam ediyor. Özellikle alkollü ürünlere gelen zamlar tüketen vatandaşların kabusu haline geldi. Konuya ilişkin Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş tarafından açıklama geldi. Aybaş, yaptığı açıklamasında alkol zamlarına ilişkin düşüncelerini ifade ederken, 3 ay içerisinde fiyatın 1.000 TL’yi bulabileceğini söyledi.

Özgür Aybaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında alkol fiyatlarına düzenli aralıklarla zam gelmesine tepki gösterdi. Aybaş, mart ayında eylem hazırlığında olduklarını da ifade etti.

450 TL’Yİ BULDU

Sosyal medya hesabından ürünlerin zamlı fiyat listesini paylaştığı için tütün ürünlerinin reklam ve tanıtımını yaptığı gerekçesi ile geçtiğimiz ekim ayında 253 bin TL para cezası kesilecek Aybaş, Türkiye’de üretilen Yeni Rakı’nın Avrupa’da 12 eurodan satıldığını burada yeni zamla 450 TL’yi bulduğunu kaydetti.

3 AYDA 1.000 TL OLABİLİR

“Bir 70’lik rakıda bir kadehi sizin, gerisi devletin.” diyen Aybaş’a göre böyle giderse 70’lik rakı 3 aya 1000 TL olacak.

Saat 22.00’den sonra alkol satmanın cezasının 1 milyon 60 bin TL’ye yükseltildiğini de belirten Aybaş, “Yanımdaki meyhanede, restoranda içilebiliyor ama benim vermem suç sayılıyor. Vergisini ödediğimiz bir ürünü neden satamayalım?” diye sordu.

Exit mobile version