Ehliyet alacaklara müjde! Yaş sınırı 2 yaş geriye çekildi!

Azalan personel sayısını dengeleyebilmek için Resmi Gazetede yer alan bilgiye göre  ehliyet yaş sınırı 2 yaş geriye çekildi. Genç yaşta istihdamı sağlayabilmek ve kamuda önemli noktalarda oluşan şoför açığını kapatabilmek için alınan karar Resmi Gazetede sonunda yürürlüğe girdi.

Büyük araç kullanırken ehliyet almak isteyenler için yaş sınırı 26 olarak belirlenmişti. Bu yaş sınırı bugünün şartlarında oluşan açığı kapatabilmek amacıyla 24’e kadar geriledi. Alınan bu yeni karar Resmi Gazetede bugün itibarıyla yayınlanarak geçerli olmaya başladı.

GÖRME ENGELLİLERİN ULAŞIM YASASI ESNETİLDİ!

Kanunlarda belirlenen araç kullanma yaşı 18 iken ehliyet almak isteyenler özellikle büyük otobüs kullanabilmek için süreci yasal hale getirmek isteyenlerin 26 yaşında olması gerekiyordu. Gazetede yayınlanan yeni düzenlenmeye göre bu şart genişletildi. Düzenlemeye ek olarak görme engeli bulunan yolcular içinde yeni bir tasarı ortaya kondu.

Görme engelli yolculara rehberlik eden köpeklerin otobüse alınabilmesi için yeni bir fırsat alanı oluşturuldu. Normal şartlarda diyalizde tedavi sürece devam eden engelli hastaların kendileri ve yakınlarının taşınabilmesi için özel bir yetki belgesine ihtiyaç duyuluyor. Yeni karar sonrası taşımacılık hizmetinde bu belgeyi almak isteyenlere kolay bir ortam oluşturuldu. Yolcu taşımacılığında asgari yaş şartı 12 iken 15 oldu.

BELGE İPTALİ YERİNE GEÇİCİ OLARAK HİZMET FAALİYETİNİ DURDURACAK!

Acentaların firma sayısı 10 iken 20’ye çıkarıldı. Özellikle uluslararası yolcu acentacılığı yapanların yurt içi taşımacılıkta da hizmet verebilmesinin önü açıldı.

Terminal işletmeciliği yapanlar için kısa ve özgün logo ya da amblem kullanılabilmesi için uygun şartlar sağlandı. Mesleği icra ederken kriterlerde saygınlığı aşan firmaların eski şartlarda yetki belgesi iptal ediliyordu. Yeni alınan karar sonrası geçici olarak faaliyetinin durdurulmasına karar verildi.

Exit mobile version