Sağlık

Uzman dermatologdan kış dönemine uygun altın değerinde cilt bakım önerileri!

Soğuk havaların yıpratıcı etkisini hissettirdiği bu günlerde cilt bakımına daha çok önem vermek gerekiyor. Kaybedilen nemi geri kazandırabilmek, mevsimsel geçişten kaynaklı kızarma, kaşıntı ya da ileri boyutlu egzama problemi ile savaşabilmek zorlaşıyor. Uzman dermatologlar tam da bu dönemlerde yapılabilecek etkin hamleleri birkaç püf nokta ile paylaştı.

CİLT TİPİNİ DOĞRU TESPİT EDİN!

Dış çevreye karşı hassaslığı ileri derecede olan vücut tipine sahip olan kişilerin soğuk havalarda karşılaştığı yan etkiler cildi daha çok yıpratıyor. Her an kurumaya müsait çatlama ve kızarıklık oluşumuna yatkın olan cildin daha nemli ve parlak görünebilmesi mümkün. Uzmanların ilk olarak önerdiği cildin düzenli olarak nemli tutulması gerekliliğidir. Kış için özel olarak hazırlanmış pH derecesi düşük nemlendiriciler cilt tipine uygun olarak tercih edilebilir.

Cildin kuru, yağlı ya da karma yapısını düşünerek cilt tipine göre en uygun nemlendirici düzenli aralıklarla kullanılmalıdır. Bu süreçte özellikle kaybedilen nemin vücudun beslenme düzenini değiştirerek yakalamak mümkündür. Pullu ve kızarık görüntüyü kurumuş ve çatlamış cilt yapısını ortadan kaldırabilmek düzenli su içerek mümkündür. Vücudun kaybettiği su dengesini günde 2 litre su içerek kazanabilmek mümkündür.

GENÇ CİLT İÇİN KURTARICI GÜNEŞ KREMİ!

Her cilt tipine uygun farklı bakım ürünleri bulunur. Bunun analizini doğru yapabilmek gerekir. Kullanıldığı andan itibaren cildin daha kötü olduğu fark edildiğinde tamamen uzaklaşılmalıdır. Özellikle bu dönemlerde daha da hassaslaşan cilde çok sıcak ya da çok soğuk su kullanarak zarar verilebilir. Buna dikkat edilmelidir. Her zaman için ılık su tercih edilir.

Yanlış bilinen doğrular kategorisinde yer alan güneş kreminin yalnızca yazın kullanılacağı fikrinden vazgeçilmelidir. Kışın da güneş kremleri vücudun dışarıdan gelebilecek etkenleri azaltabilmesini sağlarken cildin daha erken yaşlanmasını tetikleyecektir.

EVDE PRATİK BAKIM MASKELERİ VE PEELİNGLER YAPILABİLİR!

Evde yapılabilecek cildi besleyecek doğal yağlar görünümde oluşan kuruluğu gidererek parlak ve ışıltılı bir görüntü sunar. Özellikle avokado ile yapılabilecek karışım yüzde uygulanarak E vitamini eksikliği giderilebilir. Cildin nem eksikliğini su içerek giderirken öte yandan Hindistan cevizi ve Tatlı badem yağını karıştırarak krem haline getirip kuruyan ve çatlayan bölgeye uygulanabilir.

Gülsuyu doğal kirden arındırıcı malzeme olarak tercih ediliyor. Dışarıdan tonik almak yerine bir parça pamuğun üzerine gül suyu dökerek vücudu makyaj malzemesinden, kirden ve yağdan arındırmak mümkündür. Oldukça pahalı bedeller ödeyerek dışarıdan maske satın almak gerekmiyor. Evde rahatlıkla peeling uygulanabilir. Öğütülmüş kahvenin içerisine bir miktar zeytinyağı ve esmer şeker eklenerek ölü deriden cildin arındırılması sağlanabilir. Ardından cildin kızarıklığını yatıştırabilmek için Aloe vera kullanılabilir.