İnstagramdan satış yapanlar dikkat! Ana sayfa tamamen değişiyor! Alışveriş menüsü resmen kalktı!

Günümüzde popüler sosyal medya uygulamaları arasında yerini alan Instagram her ay farklı yeniliklerle hayata dahil oluyor. Bireysel olarak gündelik hayatın içinden fotoğraf karelerinin alt metin yazıları ile desteklenerek paylaşabildiği bu platform genellikle ticari amaçla da kullanılıyor.

Satış ve pazarlama sürecinde kişinin kendi reklamını yapabilmesi için yüksek reklam ücretleri ödemesi günümüzde işlevsiz hale geldi. Özellikle Instagram üzerinden kişinin kendi kendinin reklamını yapabilmesi var olan markasını geniş kitleleri sunabilmesi daha kolay ve pratik hale getirildi.

İNSTAGRAM NE ZAMAN GÜNCELLENECEK?

İnstagram’da satış yaparak kazanç elde edenleri etkileyecek olan bu yeni özellik Şubat ayı itibariyle devreye girecek. Instagram algoritmasında ana ekran üzerinde daha çok kendini gösteren arayüz tasarımı değiştirilerek menülerin konumlandırılması farklı noktalara yapılacak. Burada platform üreticilerinin ifade ettikleri ve merkeze aldıkları konu daha çok kişinin arkadaşlarıyla ya da ilgi alanları ile bağlantı kurabilmesini kolaylaştırmaktır.

Bu durum her ne kadar bireyselleştirmeyi hedefleyen bir yaklaşım olsa da satış yapan ve ana kazancını buradan karşılayan kişileri pekte memnun etmeyecek. Instagram uygulaması içerisinde yer alan “Alışveriş” sekmesi ana ekrandan tamamen kaldırılacak. “Oluştur” adı verilen sekmenin alt kısmında yeni yerine yerleştirilecek. İstendiğinde yine reelsin ya da profil alanının bulunduğu alandan ulaşabilmesi mümkün hale gelecek.

ANA EKRAN TAMAMEN DEĞİŞİYOR!

Yapılacak bu yeni değişiklik sonrası alışveriş alanı görülmeyen bir noktaya konacak. Ancak buradan faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. “Oluştur” düğmesi ise navigasyon çubuğunun orta kısmına yerleştirilecek. Alışveriş sekmesinin kaldırıldığı yere ise reels butonu eklenecek. Instagram uygulaması belirli dönemlerde bu tarz farklılıklara gidebiliyor. 2020 yılında ilk kez reels ve alışveriş sekmesi ana ekranda rahatlıkla konumlanabilecek bir noktaya yerleştirilmişti.

Aradan geçen iki yılın ardından alınan bu yeni yıl kararı ile artık alışveriş sekmesi arka pozisyonda bir noktaya geçecek. Bu tarz yeniliklere ek olarak Mayıs ayında logo tasarımı üzerinde bir font değişikliğine gitmesi ile de ara ara bu tarz güncellemeler yapılabileceğini hissettirmeye başlamıştı. Özellikle Tiktok’un daha çok ön plana çıktığı dönemde rekabetçi bir politika ile sürekli olarak kendini güncellemeye devam ediyor.

Exit mobile version