Saç dökülmesini tamamen bitirecek etkili yöntemler keşfedildi! PRP ve Saç Mezoterapisi uygulaması nedir?

Son günlerde neredeyse her karşılaşılan kişi de duyulan problem saç dökülmesi kişiyi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkiliyor. Sorunun ana sebepleri anlaşıldığında mücadele edebilmek daha kolay hale geliyor. Uzman isimler bu konuda bir araya geldi. Problemin çözümüne dair oluşabilecek tüm sebepleri ve çözüm yollarını tek tek açıkladı.

Herkesin yaşamının belirli bir döneminde hızlı bir saç dökülme problemi ile karşılaşması mümkün. Bu durum hem kadınlarda hem erkeklerde büyük bir problem olarak görülebilir. Önemli olan burada sebeplerin ortaya çıkarılması ve doğru müdahalenin gerçekleştirilebilmesidir.

Uzmanlara göre özellikle genetik faktörlerden kaynaklı olarak yaşanan bir dökülme ve ileri boyutlu kellik problemi bulunuyorsa bu ciddi bir durum olduğu anlamına geliyor. Böyle bir durumda ne yapılması gerektiğini doğru analiz edebilmek gerekiyor. Uzman Doktor Aykut Aldemir’e göre günümüz teknolojisinde uygulanan saç mezoterapi yöntemi ile genetik olarak kabul edilen saç dökülmesi problemi önlenebiliyor.

PRP VE MEZOTERAPİ YÖNTEMİ NEDİR?

Dermatologların sıklıkla kullandıkları PRP uygulamaları ve saç mezoterapisi yöntemi sayesinde mikro iğneler ile acısız ve ağrısız olarak problemli alana müdahale edilebiliyor. Saçların eski canlılığına kavuşabilmesi uzayabilmesi için kıl köklerini beslemek gerekiyor. Bu tekniklerle istenen sonuç kısa sürede alınabiliyor. Alana yönelik uygulanan mikro iğne yöntemi içerisinde bazı vitamin, mineral karışımları ve hyaluronik asitin birleşimi yer alıyor. Burada önemli olan uzman müdahalesi doğrultusunda uygulamanın yapılabilmesidir.

Sıklıkla önerilen PRP adı verilen teknik beyaz kan hücresi üzerinden uygulanan bir sisteme sahiptir. Kişinin vücudundaki kanı üzerinden yapılan uygulama saç kaybının yaşandığı bölgeye enjekte edilerek daha sağlam ve kuvvetli saç tellerine kavuşabilmek hedefleniyor. Özellikle genetik faktörlerden kaynaklı olarak işlevini yitirmiş ve pasif hale geçmiş olan kıl köklerini yeniden işlevsel hale getirmek hedefleniyor.

SAÇ DÖKÜLMESİNİN ANA SEBEPLERİ NELERDİR?

Kullanılan ikinci yöntem ise saç Mezoterapisidir. Burada var olan saç üzerine deri alanı enjekte edilen minimal bir invaziv tekniği kullanılır. Koenzimler de burada kıl köklerinin beslenebilmesini ve sağlıklı bir şekilde uzayabilmesini sağlar. Yalnızca saç dökülme problemi değil deri üzerinde egzama problemi deri hastalıkları yaşayan kişilerin sağlıklı ve kuvvetli saçlara sahip olabilmesi için de kullanılan bir tekniktir. Bu sürecin başlatılabilmesi için de alt sebeplerin öğrenilmesi gerekir. Saç dökülmesi problemi genetik faktörler başta olmak üzere çevre etkisi bireysel yaşantının stresi, sürekli olarak boyamaya maruz kalan saçlar, düzensiz beslenme, yanlış bakım ya da mevsim geçişinden kaynaklı olarak yaşanabiliyor.

Exit mobile version