Teknoloji

Apple ortaklığı bozdu LG ve Samsung’un hisseleri dakikalar içinde eridi! Ekran üretimini artık kendi yapacak!

Apple iş ortakları ile arasındaki bağımlılığı azaltabilmek adına kendi ekranını üretme hamlesinde bulunuyor. 2024 yılı itibarıyla tamamen mobil cihaz destekli ürünlerde kullanılan ekranların kendi üretimi olarak ortaya çıkması bekleniyor.

Bu süreçte Apple şirketinin ilk adımı ise uzun süredir ortaklaşa olarak çalıştığı Samsung ve LG gibi iş ortakları ile ayrılma sürecine gidecek. Apple’ın daha bağımsız ve bireysel olabilmek adına alacağı bu karar ilk olarak Mac bilgisayarlarında kullanmış olduğu çipleri kendi üretmeye başlaması ile hissettirmişti.

BAĞIMSIZLIK YOLUNDA İKİNCİ ADIM 2024’TE GELİYOR!

Apple’ın iPhone ve Apple Watch cihazlarında kullandığı ekran alanı için ciddi bir tedarik pozisyonunda bulunan Samsung ile tüm bağlarını koparmayı hedeflediği ortaya çıktı. Özellikle 2024 yılı itibariyle şirketin tamamen kendi üretimine geçmesi hedefleniyor.

Apple Watch, iPad ve iPhone modellerinde kullanılan ekranlar Samsung ve LG firmaları tarafından üretiliyor. İleri boyutlu olarak ilk kez 2024 yılında Apple Watch Ultra modelinde kendi üretim ekranını kullanmaya başlaması sonrası tamamen bağımsızlaşabileceği bir sürece girmesi anlamına geliyor. Ortaklaşa olarak Samsung ve LG ile sürdürdü sistemde bu iki firmanın ekonomik bir çöküntüye geçeceği umuluyor.

KENDİ ÜRETTİĞİ ÇİPLERİ SATIYOR!

Apple yalnızca bu iki firma değil bununla beraber Sharp, Display gibi farklı firmaların ekran tedariğinden de faydalanıyordu. Tüm bu firmalardan kendini arındırarak çip üretiminde attığı bu bireysel adımı ekran üretiminde de ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Bu süreç ilk kez 2024 yılı ile başlatılacak olunup Apple Watch’un modellerinde kendini gösterecek OLED ekran kullanımı yaygın olan modellerde daha çok microlet ekrana geçiş yapılması planlanıyor. Bu hamle ilk kez Mac bilgisayarlarının içinde kullandığı çiplerde kendini göstermişti. Kendi ürettiği çiplerin satışını yapmaya başlamıştı Bu tarz haberlerin yayılması LG’nin hisselerinde %4.1 oranında düşüşü anında tetikledi. Samsung’un hisseleri ise aynı gün içerisinde bir anda eridi.