Uzmanlar uyardı pratikliği sağlığı tehdit ediyor! Dondurulmuş pizza ve patates hayatı kabusa çevirdi!

Kendi sağlığını ve ailesinin sağlığını korumak isteyenler için uzmanlar dikkat! diyerek bu ölümcül hataya dikkat çekti. Evlerde ürünlerin depolanabilmesi korunaklı şekilde muhafaza edilebilmesi için kullanılan dondurucular beklenmeyen hastalıklara ileri boyutlu ölüme neden olabiliyor.

Pratik yemek yapma sürecini kolay hale getiren dondurucular bilinçsizce kullanıldığında risk oluşturuyor. Sağlığı olumsuz etkileyen evde kullanılan dondurucular ile marketlerde dondurulmuş kategorisinde satışı yapılan ürünler tehlike saçıyor. İçerisindeki besleyicilik oranı gittikçe azalıyor ve zamanla önlenemez hastalıklara neden olabiliyor.

UZUN SÜRE BEKLETİLEN ÜRÜNLER HANGİ HASTALIKLARI TETİKLİYOR?

Uzman isimler bu konuda bilgilerini paylaşıyor. Dondurucuda bekletilen ürünlerin daha çok besin değeri düşüyor. Şeker oranı, doymuş yağ oranı ve sodyum miktarı yükseliyor. Sıklıkla tüketilmeye devam edildiğinde obezite riskini artırdığı gibi Tip 2 diyabet tehlikesi ile burun buruna geliniyor.

Günümüzde özellikle market reyonlarında dondurulmuş ürün kategorisinde ilk sırada yer alan pizzalar işlenmiş et ile kaplanıyor. Bu durum uzman hekime göre aşırı derecede tüketildiğinde obezite riskini arttırdığı gibi içerisindeki sodyum ve doymuş yağ oranı açığa çıkıyor. Kardiyovasküler hastalıkları tetikliyor.

LEZZTLİ HAMUR İŞLERİ OBEZİTEYE DAVET EDİYOR!

Hamur işleri her ne kadar lezzetli gözükse de doymuş yağ oranı oldukça yüksek yiyecekler. Bu durum Tip 2 diyabet hastalığını ön plana çıkarıyor. Obeziteye sebep olurken sağlığı tehlikeye atacak eklenmiş şeker ilaveleri ile sağlığı tehdit ediyor.

Yağlı ve kızartılmış yiyecekler özellikle ek koruyucu malzemelerle dondurulmuş ürün kategorisi altında satılıyor. Yendiğinde oldukça lezzetli ve görüntüleri ile iştah kabartsa da bu ürünler sıklıkla tüketildiğinde obezite riskini arttırdığı gibi kardiyovasküler hastalıkların başlangıcı haline geliyor.

Hazır yemekler hayatı pratik hale getirmiş olsa dahi doymuş yağ oranı yükseldikçe kalp hastalıklarını da tetikliyor. Özellikle dondurulmuş cips ya da patates kızartması hem yağ hem de kalori açısından vücuda büyük zararı dokunuyor.

Exit mobile version