Ekonomi

Memura yüzde 45 müjdesi yakın! Emekli ve Memur zammına ek yüzde 15 ilave gelebilir! 3600 ek gösterge ne zaman yürürlüğe girecek!

3 Ocak tarihinde açıklanan emekli ve memur zammı yeterli görülmedi. Kısa süre sonra bu zamlara ek bir zam gelebileceğine yönelik söylentiler piyasaya hakim oldu. Özellikle %10 ile 15 arası arasında değişen ek bir zam uygulanacağı kulislerde konuşulmaya başlandı. Üzerine yetkililerden kısa sürede yanıt geldi.

Memur ve emekliye yönelik 2023 zammı belli oldu. Bu zam oranı hesaplara yansıtılarak bu ay ödenecek maaşlara fark olarak yansıtılacak. Öte yandan memura yönelik meclisten geçecek 3600 ek gösterge tasarısı içinde meraklı bekleyiş sürüyor. Ek gösterge artışı %30 memur ve memur emekli maaşı üzerinde etkisini hissettirecek. 3600 ek gösterge yasasının meclise sunulacağı tarihte belli oldu.

3600 EK GÖSTERGESİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

Memur ve memur emeklileri için bu konu uzun bir süredir problem halindeydi. Geçtiğimiz yılın sonuna doğru alınan karar doğrultusunda 2200 ve 3000 göstergeye sahip memurların 3600’e çıkarılmasına karar verildi. 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı ve 15 Ocak tarihinde yürürlüğe girmeye hazırlanıyor.

Öte yandan memura yönelik uygulanan yeni yıl zammı sonrası 3600 ek gösterge farkı ile maaşların %15 oranında artması bekleniyor. Eğer beklendiği gibi gerçekleşirse 2023 yılın memur maaş zammı %45’e ulaşmış olacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ MEMURLARA DA VERİLECEK Mİ?

%30 maaş zammına yönelik kanun teklifi gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Meclis Plan ve Bütçe komisyonu tarafından kabul edildi. Görüşmelerde memura yenilik uygulanacak ek zammın yanı sıra bayram ikramiyeleri konusu da gündeme getirildi. Toplantısında EYT sürecine dair meclise sunulma aşaması ve emekliliğin ilk başlangıcına yönelik de konular gündemde yerini alıyordu.

Memur maaş zammına yönelik canlı yayında AK parti’nin Kurmayından umut verici bir açıklama geldi. 3600 ek gösterge zammına yönelik bu konuda “Bizi takip etmeye devam edin” yorumunda bulundu. Ancak konu üzerine henüz net bir sonuca ulaşılamadı. Öte yandan memurları en çok ilgilendiren 2023’ün yeni konusu bayram ikramiyesi oldu. Uzun süredir bu karar bekleniyordu. İşçilere ve emeklilere verilen bayram ikramiyesinin memurlara verilmesine yönelik görüşmeler devam ediyor.