Emeklilerin cebi bu yıl parayla dolup taşacak: Emekli promosyon ödemeleri değişiyor! İşte yapılacak en düşük ödeme

Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’ye çıkartıldığı açıklanmıştı. Yine emeklilere çifte müjde birden geldi. Gelen bir son dakika haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu en düşük emekli promosyon ücretinin 11 bin TL olması için çalışma başlattığı belirtiliyor.

Bir diğer güzel haber de İş Bankası tarafından geldi. İş Bankası maaşını getiren emeklilere 20 bin TL civarında promosyon ödemesi yapmaya hazırlanıyor. İşte emekli promosyon ödemeleri hakkında heyecanlandıran gelişmeler..

EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMELERİ ARTACAK

Emekliler, maaşlarını 3 yıl boyunca aynı bankadan almaya söz vermeleri halinde nakit promosyon ödemesinden yararlanabiliyor. Ancak yeni yıl ile birlikte hem emekli maşları hem de ben düşük emekli maaşları arttı. Bununla birlikte emekli promosyon ödemelerinin de artması bekleniyor.

Bu yıl emeklilik sistemine EYT’li vatandaşlar da dahil edilecek. Bankalar da bünyesine daha fazla müşteri katmak için kesenin ağzını açacağı yönde haberler geliyor.. Gelen habere göre İş Bankası 2023 yılında emekli vatandaşlara 20 bin TL promosyon ödemesi yapacağı iddia edildi. Ödemeler, vatandaşların maaşlarına göre değişkenlik gösterecek.

BDDK DA HAZIRLIK YAPMAYA BAŞLADI

İş Bankası dışında BDDK da yeni bir hazırlığa başladı. Bankalar 2023 yılında en düşük emekli maaşının 2 katından az promosyon ücreti verilemeyecek. En düşük emekli maaşı artık 5 bin 500 TL olduğuna göre promosyon tutarının en az 11 bin TL olacağı iddia ediliyor. Ortalama olarak maaşı 10 bin TL üzerinde olan bir emekli 20 bin TL promosyon alabilecek.

Maaşı 10 bin TL’den az olan emekliler de ona göre promosyon alabilecek. Ancak konu ile ilgili henüz İş Bankası tarafından resmi bir açıklama yapılmadı.

ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için başvurular Ocak ayı sonunda başlayacak ve ilk maaşını Şubat ayında alabilecek olan emekliler için çalışmaların hızlandırıldığı ifade ediliyor.

Exit mobile version