Spor

Hangi Spor Dalında Süre Sınırı Bulunmamaktadır

Günümüzde birçok spor dalında oyunlar çoğunlukla süre üzerine kuruludur. Bu spor dallarında süre sona erdikten sonra en çok skoru bulunan kişi veya takım kazanan taraf olur. Futbol, basketbol, hentbol, boks, tekvando süre sınırı bulunan ve süre sonunda kazananı belli eden spor dallarından bazılarıdır.

Hangi Spor Dalında Süre Sınırı Bulunmamaktadır?

Yukarıda belirttiğim spor dalları süre sınırı olan ve sonucunun süreyle belirlendiği bazı spor dallarıydı. Şimdi ise süre sınırı bulunmadan tamamen hedef skor üzerine kurulu olan spor dallarını açıklayacağım. Bunlar: Voleybol, At Yarışı, Tenis, Masa Tenisi, Yağlı Güreş, Bilardo, Rafting, Yüzme ve bu spor dallarının benzer dallarında süre sınırı bulunmadan Betwinner APK download sonucun belirlendiği sporlardır.

Voleybol

6 kişilik ve 2 takım halinde oynanan, oynandığı sahanın belirli ölçülerde hazırlandığı ve elle oynanan bir spor dalıdır. Erkek ve kadın kategorileri içinde bulunan başhakem, orta hakem ve 2 adet çizgi hakemin kontrolünde oynanan, maksimum 5 set üzerinden 3 set alanın kazandığı ve kazanan takımın set başına minimum 25 set puanı alması gerektiği bir spor dalıdır.

Tenis

Tekli ve çiftli olarak oynanabilen hem erkek hem kadın kategorisi bulunan tıpkı voleybol gibi belirli saha çizgilerinin bulunduğu el gücü ve raket yardımıyla oynanan bir spor dalıdır. Amaç 3 set üzerinden oynanıp 2 sete ulaşmak veya bazı turnuvalarda 5 set üzerinden oynanıp 3 sete ulaşabilmektir. Setleri oluşturan oyunlarda kişi veya takım oyun puanı alabilmek için sırasıyla 15-30-40-OYUN puanları toplamak zorundadır. Bunun sonucunda kişi veya takım oyunu kazanmış olacaktır. Kazanılan oyun puanlarında seti kazanabilmek için en az 6 en fazla 7 oyun puanı toplamak zorundadır. Her iki takım veya kişi 6 oyun puanı toplarsa, tie break oyunu eşitliği bozmak için ve seti kazanmak için oynanan ve en az 7 set puanına ulaşmaya çalışılan bir oyundur.

At Yarışı

Belirli mesafelere göre ayarlanan ve 800 metreden 5000 metreye kadar değişkenlik gösteren, bitiş çizgisine ilk varan jokeyin kazanmasıyla sonuçlanan bireysel spor dalıdır. Kum, Çim, Doğal dere kumu gibi çeşitli yarış parkurlarına sahiptir.