Editörün SeçtikleriSpor

2022 Formula 1 de dikkat çeken isimMax Verstappen

Geçen yıl bazı genç yetenekli sporcular muhteşem performanslarıyla geleceğin başlıca yıldız adayları arasında yer aldıklarını gösterirken, bazı yıldız isimler kariyerlerinin zirvesine ulaştı. Formula1’de Max Verstappen, 2022’de gösterdiği üstün performansla sporseverleri Kralbet heyecanlandıracak isimler arasında ilk sırada yer aldı.

Hakemin kararlarıyla zorlanan final yarışında galibiyetle şampiyonluğu kazanan İngiliz Lewis Hamilton yarışı durdurdu. Başarısını bu sezon gösterdiği performansla gölgede bıraktı. 2022 sezonunda toplam 15 yarış kazanan ve üst üste 5 yarış kazanan Hollandalı sürücü, Japonya Grand Prix’sini 4 yarış kala kazanarak üst üste ikinci kez “Formula 1 Dünya Şampiyonu” oldu. 2022 Sezonda  Verstappen,  bir F1 sezonundaki çoğu yarış ve  puan rekorunu (454)  kırarak motor sporları tarihine geçti.

Sezonu en yakın rakibi Ferrari’den Charles Leclerc’in 146 puan önünde  tamamlayan 25 yaşındaki sürücü,  son 11 yarışın 9’unu kazandı ve Alberto Ascari ile Jimi arasında yer alıyor. Daha önce bu başarıyı tekrarlayan Clark, Mika Hakkinen ve Fernando Alonso daha da ileri gitti.