Büyük tehdit yeniden ortaya çıktı: 3 bölge karantinaya alındı! 6 ay sürecek

Geçtiğimiz günlerde Bitlis’te 2 çocuk kuduz köpek tarafından ısırılmış, ne yazık ki bir çocuk hayatını kaybetmişti. Bitlis’te yaşanan bu olay sonrasında büyük tedhir şimdi de Adıyaman’ın Besni ilçesinde baş gösterdi. Karantinaya alınan 3 köyde 6 ay boyunca tedbir uygulanacağı açıklandı.

Adıyaman’ın Besni ilçesinde bağlı Dikilitaş köyünde yaşayan Ali Çakmak’a ait olan köpek hastalanınca tedaviye alındı. Kuduz belirtileri gösteren köpekten numuneler alındı. Adana Kontrol Laboratuvarından alınan sonuca göre köpeğin kuduz olduğu tespit edilerek, köpek itlaf edildi.

TEMASLI OLAN HAYVANLAR DA İTLAF EDİLDİ

Vakanın yaşandığı köyde kuduz olan köpeğin temaslı olduğu düşünülen ve şüpheli olarak sayılan köpek ve kedilere de itlaf uygulandı.

6 AY BOYUNCA UYGULANACAK

Sadece Dikilitaş köylerinde değil, bunun dışında Yeniköy ve Zormağara köylerinde de karantina işlemi uygulandı. Gerekli tedbirlerin alındığı köylerde pazartesi gününden itibaren bütün kedi ve köpeklere aşı yapılacağı açıklandı. Aynı zamanda Dikilitaş, Yeniköy ile Zormağara köylerinde 6 ay boyunca karantina uygulanacak.

Exit mobile version