Çok büyük alarm verildi: Kar o illeri öyle bir vuracak ki.. Büyük beyaz felaket için tarih ve saat belli oldu

Çok büyük alarm verildi: Kar resmen o illeri vuracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı yapıldı. Kar bir geliyor pir geliyor!

Meteoroloji son hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre bazı illerimizde karın şiddetli bir şekilde etkisini göstereceğini belirtti. Başta Batı Karadeniz olmak üzere Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ve Kastamonu gibi illerde kar ve karla karışık yağmurun etkili olacağı açıklandı.

KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre şu ifadeler kullanıldı:

“Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Van çevreleri ile gece saatlerinde Kilis, G. Antep, Ş. Urfa ve Mardin çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor”

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİNDE SON DURUM

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’da mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version