GenelEditörün Seçtikleri

Zincir marketten alışveriş yapanlar dikkat: Çok sayıda üründe tespit edildi! Resmen hayati tehlike

Son dönemlerde zincir marketler Türkiye’nin gündeminden düşmemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde pek çok zincir markete fahiş para cezası kesilmişti. Ancak bugün gelen son habere göre bu defa Mersin’de bir zincir markette son kullanma tarihi geçmiş tam70 gıda ürünü bulundu. Bu ürünler arasında bebek mamasının da olması şoke etti.

Son kullanma tarihi tam 4 ay geçmiş bebek maması bulundu. Bunun yanında pek çok tarihi geçmiş ürün Mersin’deki bir zincir markette bulundu.

ÇOCUK MAMASININ TARİHİ 4 AY GEÇMİŞ

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “ismi bilinir, ülkeye mâl olmuş bir zincir yapı” olarak nitelendirdiği zincir marketle ilgili açıklamasında “Bu aslında bir bakıma safiyane bir ürünün miadının geçmiş olması durumu değil. Bir çocuk mamasının dört ay gibi uzun bir süre miadının geçmiş olması ve bu şekilde satışa sunulmasıdır” ifadelerine yer verdi.

“İSMİ BİLİNİR, ÜLKEYE MAL OLMUŞ BİR ZİNCİR YAPININ BÖYLE BİR UYGULAMA İÇERİSİNDE OLMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ”

Denetimleri en ince ayrıntısına kadar yaptıklarını aktaran Özyiğit, şöyle devam etti:

“Bir zincir markette yaptığımız denetimlerde maalesef birçok ürününün son kullanma tarihinin geçtiğini gördük. Bu aslında bir bakıma safiyane bir ürünün miadının geçmiş olması durumu değil. Bir çocuk mamasının dört ay gibi uzun bir süre miadının geçmiş olması ve bu şekilde satışa sunulmasıdır. Belki o çocuğun yaşamsal olarak zarar görmesi durumuna kadar gidebilecek bir sonucu da doğurabilir. Cezai yaptırımların yapılan işin yapılan hatanın mahiyetine göre de güçlü olması gerekiyor. Teknoloji çağındayız, bir ürünün son kullanma tarihinin geçtiği barkod sistemiyle uyarı verir. Dolayısıyla bu uyarıları alabilecekken, böyle yazılımları varken, ismi bilinir ülkeye mal olmuş bir zincir yapının bu şekilde bir uygulama içerisinde olması gerçekten düşündürücü”

Gelen son habere göre bölgede denetimler devam ediyor.