Okullarla ilgili yeni karar: 2023 yılında uygulanmaya başlanacak! Öğrenci ve veliler dikkat

Okullarla ilgili yeni karar resmen duyuruldu. Kapsamı genişletilen ücretsiz yemek uygulaması 2023 yılında da devam edecek. Taşımalı öğrencilerin olduğu okulların tamamına ve anaokulu ile anasınıfındaki öğrencilere ücretsiz olarak yemek verileceği açıklandı. Kararın detayları ve merak edilenler haberimizde

Yeni yılın gelmesi ile birlikte okullarda uygulanan ücretsiz yemek uygulamasının kapsamının genişletileceği belirtildi. Buna göre önümüzdeki yıl yatılı okul öğrenciler, okul öncesi ve taşımalı öğrencilerin olduğu okullarda ücretsiz yemek verilecek.

Bakanlığın verilerine göre şu anda 400 bini okul öncesi olmak üzere toplam da 800 bin öğrenciye ücretsiz olarak yemek veriliyor.

1 MİLYON 450 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ YEMEK VERİLECEK

NTV’nin edindiği bilgilere göre, Ocak ayından itibaren okul öncesinde ücretsiz yemek uygulaması kademeli olarak artırılacak. Yıl sonuna kadar okul öncesinde eğitim alan 1 milyon 450 bin öğrencinin tamamına bir öğün ücretsiz yemek verilecek.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

Öğrenciler sağlıklı ve dengeli beslenmesi için önlemler alındı. Yaş ve ihtiyaçlar doğrultusunda beslenme planları yapılacak. Öğünler ise gıda mühendisleri danışmanlığı tarafından hazırlanacak.

Exit mobile version