Böylesi istek ne görüldü ne duyuldu: Bu ilde halk hem ulaşıma hem de suya zam istedi! “Fiyatlar çok ucuz”

Böylesi bir isteği ne gördünüz ne de duydunuz! Tunceli’de halk su ve ulaşım ücretlerinin çok ucuz olduğunu belirterek zam talep etti. Belediye Meclisi de 4 yıldan sonra zam talebini onayladı. Buna göre otobüs bilet fiyatları ve su ücretleri zamlandı. İşte yeni fiyatları..

Vatandaşların talebi sonrasında Tunceli Belediye Meclisi zam kararını onayladı. Buna göre belediye otobüslerindeki öğrenci bileti fiyatı 1 TL’den 2 TL’ye, tam bilet fiyatı ise 1,25 TL’den 2,50 TL’ye yükseltildi. Meskenler için ise su tarifesinde 40 kuruşluk bir artışa gidildi.

“ÇOK KOMİK BİR FİYAT”

Toplantıda söz alan bir kişi yaptığı açıklamasında, “Komik bir fiyat, 1 lira 25 kuruş. Çok komik bir fiyat. Buna belediyenin zam yapması gerekiyor. Su konusunda da buna bir şey yapılmalı, güncellenmeli, zam yapılmalı“ dedi.

TAŞIMA ÇOK UCUZ

Toplantıdaki bu sözler şaşkınlıkla yorumlanırken, mikrofon alan bir başka kişi ise, “Tunceli Belediyesi çok ucuza taşıyor. Buna yeniden bir zam yapılması gerekir.” şeklinde konuştu. Bir başka kişi ise “Gerçekten bir temel ihtiyaçtır. Ama maliyeti düşüktür bana göre. Bak ben açık konuşuyorum; 50 TL’yi geçmiyor” dedi.

HaberTürk’teki habere göre Meclis bu talepler sonrasında zam kararını onayladı ve fiyatlar değişti.

MALKOÇOĞLU: HALK DAYANIŞMAK İÇİN YAPTI

Yaşanan gelişmeyle ilgili konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Gene söyleyeyim, ben suyun hiçbir zaman satılmaması gerektiğini düşünen biriyim. Ama böyle bir karar alındı. Çoğunluk karar alınca biz azınlık, yapacak bir şeyimiz yok yani. Halk dayanışmak için yaptı. Yani biz ‘Zam yapın’ demedik.” dedi.

KENTTE ULAŞIM VE SU ÜCRETLERİ NE KADAR?

Belediye otobüslerindeki öğrenci bileti fiyatı 1 TL’den 2 TL’ye, tam bilet fiyatı ise 1,25 TL’den 2,50 TL’ye yükseltildi. Meskenler için ise su tarifesinde 40 kuruşluk bir artış yapıldı.

 

Exit mobile version