Dövmesi Olan Özel Harekat Polisi Olabilir Mi ?

Bilindiği gibi 10 bin Özel Harekat Polisi alımı başvuru şartları değişti. Özel Harekat alımlarında istenilen askerlik şartı son yayımlanan KHKL ile kaldırıldı. Buna göre; 


– Lise ve dengi okuldan mezun olanlar,
– 28 yaşından gün almamış olanlar,
– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar Özel Harekat alımı ilanına başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru Tarihi

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilk duyuruda başvuruların 10 Ekim 2016 tarihinde alınacağı belirtildi. Ancak yapılan bir diğer duyuru ile başvuru sisteminde oluşan tekniksel bir sorundan dolayı başvuruların 2 Kasım 2016 tarihinde alınacağı ifade edildi.  

Dövmesi Olan Özel Harekat Olabilir Mi ?

Özel Harekat Polisi alımlarında başvuru şartlarının yayımlanmasının ardından aldığımız geri bildirimler ve yorumlarda ” dövmesi olan Özel Harekat olabilir mi ? ” ifadesi yer alıyor.

3 Ağustos 2003 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Emniyet Teşkilatı Sağlık Yönetmelğinde dövmesi olanların polis memuru olup olamayacağı konusuna açıklık getiriyor. Yönetmelikte ” vücudun neresinde olursa olsun her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe girişe engel teşkil eder “ifadesi yer alıyor. Bu bağlamda Özel Harekat Polisi alımlarında dövme şartı da aranmaktadır. 

Kamupersoneli.net / ANKARA
Exit mobile version